020-7657000
Elektrische auto's 2022

Selecteer uw automerk en ontdek de beste laadoplossing voor uw elektrische auto in 2022!

 

 

Geschiedenis van de elektrische auto

De eerste elektrische auto’s waren schaalmodellen, gemaakt door de Nederlander Sibrandus Stratingh. Hij baseerde zijn auto op de berekeningen van Michael Faraday, een pionier op het gebied van elektriciteit.

Aan het eind van de 19e eeuw kreeg de elektromotor concurrentie van de welbekende brandstof motor. Het grootste probleem met elektrische auto’s was de energiedichtheid van oplaadbare batterijen. Deze waren circa 80 tot 300 keer kleiner dan die van benzine en diesel. Dat scheelt natuurlijk nog al. Daarom moesten elektrische auto’s met zware interne batterijen worden uitgerust, waardoor de snelheid en het bereik van het vervoersmiddel ernstig beperkt waren.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog en in de jaren zeventig werd de elektrische auto weer relevant door brandstof tekorten, maar het duurzame concept kwam nog niet echt van de grond.

In de jaren 90 kreeg de elektrische auto opnieuw een opleving. Grote merken zoals Ford en GM ontwikkelden verschillende elektrische auto’s. Het Amerikaanse programma ‘zero emission vehicles’ presenteerde een stappenplan om de Amerikaanse wegen uitstoot-vrij te krijgen. Hoewel dat plan destijds niet aansloeg en de ontwikkelde EV’s werden vernietigd, legde het een basis voor de duurzame trend die vandaag de dag nog steeds gaande is.
Sinds 2008 heeft de elektrische automobiliteit een enorme vlucht door gemaakt. Met de productie van de Tesla Roadster en EV projecten van Toyota en Honda kreeg de elektrische auto een nieuw leven ingeblazen. Inmiddels heeft bijna ieder automerk een elektrisch exemplaar in de productie. Dit was vroeger echter nog ondenkbaar. De mogelijkheden om elektrisch te rijden zijn nu enorm groot. Sterker nog, er zijn al veel bedrijven die alleen nog elektrische auto’s leasen. Ook zijn er internationaal grootse plannen als het aan komt op de EV wereld.

Hier boven vind u alle elektrische auto’s die er in 2021 zijn.

Translate »