020-7657000

Sinds de groei van de zo geheten EV business zit er een enorme vaart in de desbetreffende markt. Toch levert het Coronavirus een wereldwijde crisis op met gevolgen voor iedereen en zo ook voor de EV business. Hoe komt de EV markt weer op gang? En hoe ziet de toekomst van EV er uit na deze crisis?

 

De automarkt nieuw leven ingeblazen

Dankzij de groei van de EV business gaan we steeds meer en sneller naar een elektrische wereld. Toch heeft de autoverkoop in het algemeen een mindere periode gekend in de eerste helft van 2020, dat heeft natuurlijk alles te maken met het COVID-19 virus. Er werden zo’n 3 miljoen nieuwe personenauto’s geregistreerd in Europa, dat is ruim 40% minder dan de afgelopen jaren. Toch zit er nu (Augustus 2020) weer een stijgende lijn in. Zo werden er in Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk in Juli 2020 meer nieuwe auto’s geregistreerd dan in Juli 2019. Een van de redenen van deze groei, is dat een aantal landen met subsidies de automarkt een zetje in de goede richting hebben gegeven.

 

EV in Europa

Voor Europa is dit natuurlijk ook een enorm lastige periode, ook op het gebied van EV. De meeste cijfers voor dit jaar tot nu toe waren negatief. Toch is er te zien (in de tabel hieronder) dat er in Juli een groei van 77% is ten opzichte van de vorige jaren. Samen met februari (groei van 15%) zijn dit de enige positieve cijfers tot nu toe. Het is nu natuurlijk moeilijk te zeggen of ze stijgende lijn van juli zich door gaat zetten naar de volgende maanden. Het lijkt de goede kant op te gaan met de EV markt, mede omdat de verschillende landen in deze crisis de markt steunen en als de cijfers blijven stijgen zoals bij juli, ziet het er goed uit voor de EV markt (voor hoeverre dat kan in deze crisis).

 

 

Ev in Nederland

Ook in Nederland is de groei van EV er. Dit komt mede omdat Nederland de groei stimuleert in de hoop dat we zo snel mogelijk allemaal elektrisch rijden. Nederland heeft het doel om in 2025 1.000.000 elektrische voertuigen op de weg te hebben. Dit lijkt natuurlijk heel veel, maar toch is het haalbaar. Om dit doel te bereiken is er namelijk een groei van 28% per jaar nodig zijn vanaf nu, de groei van 2010 tot 2016 was bijvoorbeeld 300% elk jaar. Toch is die periode natuurlijk niet te vergelijken met deze tijden in de crisis, maar het lijkt nog steeds een realistisch doel. Als het doel bereikt wordt zou dat betekenen dat ongeveer de helft van alle verkochte voertuigen elektrisch is. Ook internationaal valt Nederland op als het gaat over elektrisch vervoer. Nederland behoort namelijk samen met Noorwegen, IJsland, Zweden en China tot de 5 landen in de wereld waar meer dan 1,5% van alle auto’s in het land elektrisch zijn. Ook heeft Nederland de hoogste dichtheid als het gaat om laadpunten.

 

 

De toekomst van EV

De toekomst van EV ziet er ondanks de crisis hoopvol uit. De groei van de markt heeft wel een deuk opgelopen dankzij de crisis maar dit neemt niet weg dat het nog steeds door blijft groeien. De groei was namelijk zo groot dat ze deze klap op lijken te vangen zonder in te storten. Toch moet er altijd een oogje in het zeil gehouden worden in deze tijden van crisis. We kunnen wel concluderen dat de toekomst er elektrisch uit ziet. Doet u ook mee met elektrisch rijden? Neem dan gerust een kijkje op onze site voor laadpalen, laadpassen en nog meer EV tools. Heeft u na het bekijken van onze site nog vragen over deze producten? Neem dan contact met ons op we helpen u graag!

Bronnen

newmotion.com

ev-volumes.com

rvo.nl

Translate »