Veel gestelde vragen (FAQ)

Neem contact met ons op

Hoe kan ik mijn tariefswijziging doorvoeren?

Vanaf de ingebruikname van de laadpaal bij u thuis gaat u of krijgt u al via onze partner Threeforce. B.V. een vergoeding voor het thuisladen ontvangen. Deze vergoeding komt tot stand door de betaling van uw werkgever. Deze vergoeding door uw werkgever is aan een aantal regels gebonden, waaronder die van de belastingdienst. De belastingdienst verwacht dat u als maximale vergoeding voor uw thuisstroom de werkelijke kosten retour ontvangt. Een hogere vergoeding kan worden belast.

EV Company heeft een adviserende rol in de totstandkoming van uw thuisvergoeding. Wij zijn in gesprek met leasemaatschappijen en werkgevers hoe we de vergoedingen kunnen laten blijven aansluiten op de huidige bewegingen in de prijzen van elektriciteit. Uiteindelijk stelt uw werkgever de vergoeding vast en kijkt de belastingdienst mee naar te hoge vergoedingen ten opzichte van de werkelijke kosten.

Let op: de regering heeft besloten de btw op energie (aardgas, elektriciteit en stadsverwarming) vanaf 1 juli 2022 voor een half jaar verlagen van 21% naar 9%. Wanneer uw tarief wijzigt vanwege de aanpassing van de BTW, hoeft u geen wijziging bij ons door te voeren. Deze belastingwijziging wordt door ons systeem voor het verrekenen van de thuislaadkosten standaard aangepast. Wanneer uw onderliggende tarief (excl. BTW) wijzigt, vernemen we dit graag om te zorgen dat uw vergoeding goed verloopt.

Via onderstaande link kunt u uw wijziging aanvragen:

EVC Algemene tarievenwijziging (evcompany.eu)

 

 

Wat kost het om een elektrische auto te rijden?

Fiscale voordelen zijn verbonden met de aankoop van een elektrische auto. Elektrische auto’s zijn vrijgesteld van belasting, BPM en motorrijtuigenbelasting. De vrijstelling staat ingesteld tot en met 2024. Leaserijders betalen 12% bijtelling voor een volledig elektrische auto. Bedrijven die elektrisch rijden stimuleren en openbare oplaadpunten willen faciliteren, kunnen in aanmerking komen voor een subsidie. Door al deze fiscale voordelen met betrekking tot elektrische auto’s, zijn er veel vragen over de exploitatiekosten van de elektrische auto.

De kosten van het opladen zijn afhankelijk van de locatie, de hoeveelheid elektriciteit die wordt gebruikt en het tarief dat wordt toegepast. Het zakelijke laadtarief is ongeveer 12 cent per kW, het openbare laadtarief is ongeveer 27 cent per kW en de snelle laadkosten zijn ongeveer tussen de 40 en 69 cent per kW.

Wat is de bijtelling?

Jaar Volledig elektrisch Overige
2018 4% 22%
2019 4% (tot €50.000) 22%
2020 8% (tot €45.000) 22%
2021 12% 22%
2022 16% (tot €35.000) 22%
2023 16% (tot €30.000) 22%

 

Automatisch verrekenen

EV Company verzorgt de levering en de installatie van de laadoplossing die bij u past. Wanneer u een auto van de zaak heeft en thuis wilt laden, worden de kosten vaak automatisch verrekend.
Via het backoffice abonnement kunt u uw privé gemaakte stroomkosten voor het opladen van de auto automatisch verrekenen met uw bedrijf of leasemaatschappij. Alle laadsessies worden geregistreerd en betaald via uw zakelijk geregistreerde laadpas. Vervolgens worden alle privé gemaakte stroomkosten maandelijks automatisch uitgekeerd op uw privérekening. Nadat uw laadpunt is geïnstalleerd zorgen wij er voor dat ook het laadpunt aan uw account wordt gekoppeld en u meteen zorgeloos kunt laden.

Om deze stroomkosten zakelijk toe te kennen, stellen wij uw prive IBAN nummer in als ontvanger van alle laadtransacties en worden de stroomkosten maandelijks gecrediteerd en doorbelast aan uw werkgever.

Alle laadsessies worden in het systeem opgeslagen en doorgestuurd naar de backoffice. Hierin worden alle gemaakte kosten opgeslagen. De laadsessies die gedaan worden gedurende een maand worden gefactureerd rond de 15e van de volgende maand doordat het tijd kost om alle data van de backoffice overzichtelijk te maken. De werkgever die de kosten moet betalen ontvangt dus de factuur en u als klant ontvangt een creditnota. De kosten zijn door de klant gemaakt, maar moeten natuurlijk betaald worden door de werkgever. Vanaf het moment dat de creditnota door de klant ontvangen is, kan het tot 6 weken duren tot deze uitbetaald wordt. Kortom, de gemaakte thuis laadkosten in januari heeft u tussen 15 en 31 maart weer op de eigen rekening staan.

Waar kan ik mijn elektrische auto opladen?

Via deze link vind je een overzicht van alle publieke laadstations in Europa. Voor uw gemak heeft EV Company een eigen applicatie met daarin een kaart met alle laadpunten in Nederland. Hierbij staat ook aangegeven of deze beschikbaar of bezet zijn en hoe snel het laadstation uw elektrische auto op kan laden.

 

Nu te downloaden in de Apple Store en in de Google Play Store

Hoe snel kan ik mijn elektrische auto opladen?

Hoe snel uw auto wordt opgeladen, hangt af van het type oplaadpunt en hoe leeg de batterij is.

In principe geldt: hoe hoger het aantal kilowatt van het laadpunt, hoe sneller je accu is opgeladen. De laadtijd van de meeste openbare oplaadpunten is 6 tot 8 uur om uw auto op te laden van helemaal leeg tot 100 procent opgeladen . Een snelle oplader kan dit proces versnellen: binnen een laadtijd van 15 tot 30 minuten wordt de auto 80% opgeladen.

Met de formule P (W) = U (spanning) x I (Ampère) kan de stroomcapaciteit berekend worden. Thuis kan de auto door middel van de lader via het stopcontact geladen worden.  Een standaard huisaansluiting heeft meestal een capaciteit van 3 x 25A of 1x 40A. Om je energie netwerk niet te overbelasten, is het het beste om het laadstation te verbinden met 16A. Het is raadzaam om een ​​afzonderlijke zekering groep te maken voor het laadstation (16A).

Is het laadproces veilig?

Als gevolg van de standaard volgorde van acties om uw auto op te laden, zijn de risico’s zeer beperkt. De plug wordt alleen geactiveerd wanneer beide uiteinden zijn aangesloten en de stekker gevestigd is in het laadstation. Het oplaadpunt is vergrendeld met uw betaalkaart. Zodra iemand tijdens het opladen de stekker uit de auto trekt (wat lastig is aangezien de kabel vast zit met een vergrendeling aan uw auto), wordt het opladen gestopt. Op deze manier kan niemand gebruik maken van uw laadbeurt en kosten. 

Is het mogelijk om mijn elektrische auto op te laden via een normaal stopcontact?

Een elektrische auto kan direct worden opgeladen via het stopcontact met een home laadstation of de RAY oplaadkabel in onze webshop. Het is raadzaam om een ​​huis laadstation aan te sluiten op een aparte stroomgroep.

Welke kabel heb ik nodig voor mijn elektrische auto?

Welke oplaadkabel je nodig hebt, hangt af van de aard van de auto die u heeft aangeschaft. Soms kan het voorkomen dat het contactpunt aan de voertuigzijde een andere aansluiting heeft dan het contactpunt op het laadstation. Dit kan echter opgelost worden met een kabel connector.

Op dit moment worden alle voertuigen met een type 1 of type 2-aansluiting op de markt gebracht. Type 2 is de meest voorkomende verbinding. Vanwege de vele aspecten die samenhangen met een goed advies kun je het beste telefonisch contact met ons opnemen om deze vraag te beantwoorden.

Waarom doet mijn laadpas het niet?

In 99% van de gevallen ligt het aan de publieke laadpaal (storing etc.). Neem contact op met de exploitant van de laadvoorziening, het nummer staat op de paal zelf. Heeft u een probleem met uw thuis laadpunt, uw laadpas of een storing? Kijk dan eerst op onze storingpagina met oplossingen en stappen om te ondernemen.

 

Hoe werkt de EVC-Net backoffice? 

Via het backoffice abonnement kunt u uw privé gemaakte stroomkosten voor het opladen van de auto automatisch verrekenen met uw bedrijf of leasemaatschappij. Alle laadsessies worden geregistreerd en betaald via uw zakelijk geregistreerde laadpas. Vervolgens worden alle privé gemaakte stroomkosten maandelijks automatisch uitgekeerd op uw privérekening. Voorafgaand aan de installatie van uw laadpunt wordt de backoffice alvast door ons ingeregeld en maken wij een account voor u aan. Nadat uw laadpunt is geïnstalleerd zorgen wij er voor dat ook het laadpunt aan uw account wordt gekoppeld en u meteen zorgeloos kunt laden.

 

Wat is load balancing?

Load Balancing verdeeld efficiënt de beschikbare stroom op uw laadstations over alle auto’s met de Load Balancing service. Load Balancing verdeelt gelijkmatig of flexibel de beschikbare capaciteit over alle laadstations die in gebruik zijn. Deze dienst garandeert dat alle auto’s op je locatie optimaal kunnen laden, altijd binnen het beschikbaar vermogen van je laadstations.