020-7657000

Het Center of Automotive Management (CAM) heeft alle registraties van plug-in hybrides (PHEV’S) en elektrische auto’s (BEV’S) binnen in Europa en China in het eerste kwartaal van 2021 geanalyseerd. Het Center of Automotive Management is gevestigd in het Duitse Bergisch Gladbach. Zij analyseren regelmatig de internationale e-mobiliteitsmarkt. Hierbij richten zij zich niet alleen op vergelijkingen tussen verschillende landen, maar meten zij ook de innovatiekracht van de autofabrikanten.

Aandeel van PHEV’S

Merkwaardig was de forse stijging van de hoeveelheid aantal nieuwe PHEV-registraties er waren in Europa. De analyse van CAM heet “E-mobility; Market trends of the core regions of Europe and China Q1 2021”. Volgens het CAM zijn Europa en China momenteel de koplopers op de markt voor de plug-in hybrides en de elektrische auto’s. De prof. Dr. Stefan Bratze, de directeur van CAM, zijn Europa en China momenteel ook de drijvende veerkracht achter de elektromobiliteit.

Europa

In Europa werden in het eerste kwartaal in totaal 452.901 elektrische voertuigen geregistreerd. Dat waren dus 250.491 PHEV’s en 202.410 BEV’s. Bij de PHEV’s zie je een stijging van maar liefst 153,5% en bij de BEV’s is het met 54,6% gestegen ten opzichte van vorig jaar, 

China

Vorig jaar lag bijna heel de Chinese autobranche plat toen Covid-19 daar het dagelijkse leven had overgenomen. Dit jaar zie je dat er duidelijk herstel heeft plaatst gevonden In China. In Chine werd in het eerste kwartaal maar liefst 489.000 nieuwe elektrische voertuigen geregistreerd, waaronder 81.000 PHEV’s en 408.000 BEV’s. Dit is bijna vijf keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar. Als we kijken naar het aandeel bij de nieuwe registraties, dan zien we dat dit in het eerste kwartaal is gestegen van 3,5 t/m 9,6 procent.

Het verschil

Tussen de Europese markt en de Chinese markt zit er dus een enorm verschil. De Chinese markt bestaat vooral uit elektrische voertuigen zoals BEV’s terwijl wij in Europa nu pas de BEV’s kopen. Dit zie je ook in de Europese landen waarbij de meeste elektrische voertuigen worden verkocht.

Op China na is Duitsland de grootste in de markt voor elektrische voertuigen. Hierin Nederland verdrievoudigde het aantal plug-in hybrides auto’s in de eerste drie maanden van dit jaar. Bij onze onze oosterburen waren de PHEV’s in het eerste kwartaal goed voor de 11,9 procent van alle nieuwe registraties. Het aandeel nieuwe geregistreerde BEV’s was in Duitsland 9,9 procent. In Frankrijk steeg het aantal plug-in hybrides fors. In Frankrijk werden meer PHEV’s dan BEV’s geregistreerd. De groei die in Frankrijk heeft plaats gevonden is meer dan 300 procent. Maar ook in andere Europese landen, zoals Noorwegen en Verenigd Koninkrijk, groeide het aantal nieuwe PHEV’s opvallend maar in beide landen waren de BEV’s nog steeds wel het populairst.

 

Translate »