020-7657000

Interview met General manager van EV Company, Frank borst

Mijn naam is Tom Turkesteen en ik loop stage bij EV Company op de afdeling marketing. EV Company heeft een jong en dynamisch team met diverse kwaliteiten en eigenschappen. Er is onlangs een nieuwe General manager aangenomen, genaamd Frank Borst. Geïnteresseerd in zijn verhaal, ben ik samen met Frank een kopje koffie gaan drinken en daar kwam dit interview uit. In dit interview met General Manager Frank Borst leer je hem beter kennen. We gaan het onder meer hebben over zijn achtergrond, zijn ambities met EV Company en nog veel meer.

 

Achtergrond

Onder het genot van een kopje koffie verteld Frank over zijn educatieve achtergrond; “Ik heb gestudeerd in Amsterdam op de UVA. De studie die ik daar gevolgd heb is bedrijfseconomie met als afstudeerrichting bedrijfskunde.” De specialisatievakken die hij daar heeft gevolgd zijn marketing en finance.

Zo snel als het studentenleven voorbij vloog, begon Frank aan zijn zoektocht naar een nieuwe baan. Hij verstuurde meerdere open sollicitaties en uiteindelijk belande hij bij het bedrijf Xerox. Daar is hij General line salesman, salesmanager, marketingdirecteur, verkoopdirecteur en directeur van Xerox global services geweest.

Na 17 jaar bij Xerox te hebben gewerkt is Frank bij Dell terecht gekomen. Daar heeft hij leiding gegeven aan een team van buitendienst verkopers.

Na bijna 4 jaar Dell, is hij Salesdirector marketingservices geworden bij het bedrijf Experion. “Experion verkoopt data waar je een marketingprofiel van kan maken” legt hij uit.

Na Experion is Frank benaderd door Samsung. Daar is hij Salesmanager BENELUX geweest van de afdeling b2b printingsystems. “Ik heb bijna mijn hele leven in de b2b branche gezeten.”

Na 1,5 jaar voor Samsung gewerkt te hebben kwam Frank via kennissen bij het bedrijf Padaco. “Bij Padaco was ik general manager. Na 4 jaar Padaco ga ik bij EV Company aan de slag in die zelfde rol.”

Waarom EV Company?

Na lang in de vergadercultuur te zitten, kwam Frank er achter dat hij het ook fijn vond om directer en meer invloed te kunnen hebben op een bedrijf. “Ik vond het eigenlijk wel een verademing dat de lijnen veel korter zijn en dat je veel sneller de goede dingen kunt doen.”

Ook benoemd hij een ander verschil tussen de corporate wereld en de kleinere bedrijven; “Als je een meeting had in Brussel om 09:00, dan moet je om 06:30 weg van huis. Om na de meeting niet in een file te belanden, eet je daar nog met z’n allen en dan ga je pas rond 22:00 weer onderweg naar huis. Dan ben je dus later dan 00:00 weer thuis.” Hij vond het destijds geen probleem om deze lange dagen te maken, maar toen hij de andere kant ervaarde beviel hem dat ook.

"Een jong bedrijf in een groeiende markt."

– Frank Borst

EV Company was meteen een interessante optie. Een bedrijf met duidelijke specificaties en doelen, dat is waar Frank naar op zoek was. “Het begon met een open sollicitatie die ik naar EV Company stuurde. Ik was op zoek naar een jong bedrijf dat actief is in een groeiende markt.”

Na de open sollicitatie volgde er al snel een afspraak met de oprichter van EV Company, Maarten Schuring. Het bedrijf maakte een goede indruk op Frank; “EV Company spreekt mij aan omdat het een jong en dynamisch bedrijf is dat een enorme groei doormaakt. Ook leek het mij een bedrijf waar ik iets toevoeg met mijn ervaring en waar ik een aandeel kan hebben om verder te groeien.”

De energiemarkt is voor Frank een interessante markt. “Ik heb bewust gezocht naar een bedrijf in een groeimarkt. Alles wat te maken heeft met de energietransitie is in mijn ogen de komende 20 jaar een vakgebied met voldoende uitdagingen.”

 

Sterke punten

Frank heeft een duidelijk idee over het runnen van een bedrijf en hoe hij zijn kwaliteiten daarin kan benutten. “Een van mijn belangrijkste kwaliteiten is aandacht voor People management. Dit houd in dat ik de mensen binnen EV Company stuur en tegelijk voldoende ruimte geef zodat alles zo vloeiend mogelijk verloopt.”

"Klanttevredenheid is mijn prioriteit."

– Frank Borst

Verder vind Frank nog iets heel belangrijk; klanttevredenheid is namelijk zijn top prioriteit. Hij gelooft dat als de klanten tevreden zijn, de medewerkers vanzelf ook met meer plezier en energie werken.

Het is volgens Frank dus belangrijk om de klanten tevreden te houden. Maar ook het EV Company team moet tevreden blijven. “Het is motiverend om tevreden klanten te spreken, en zo is het demotiverend om ontevreden klanten te spreken.”

Een ander sterk punt van Frank is het structureren van het EV Company team. “Daarbij komt kijken dat ik goed ben in het zo vloeiend mogelijk laten verlopen van de processen. Dit probeer ik door alle onnodige stappen in een proces er uit te halen. De juiste dingen goed doen kort gezegd.”

 

De eerste stappen

Frank heeft sinds zijn komst bij EV Company niet stil gezeten. “Sinds ik bij EV Company ben, heb ik de grote hoeveelheid aan installaties meer proberen te stroomlijnen.” Dit heeft hij gedaan door onder meer te zorgen voor extra installateurs.

Ook heeft hij gezorgd voor automatisering van processen om alles sneller en met minder handelingen te laten verlopen. “Naast onze interne processen probeer ik te focussen op klanttevredenheid en medewerkerstevredenheid.” Volgens Frank zijn dat twee belangrijke drijvers voor het succes van een onderneming.

 

Verbeterpuntjes

Ondanks de groei van EV Company, vindt Frank dat je altijd kritisch moet zijn. Hij vindt dat de snelheid van aanvraag naar installatie nog sneller kan dan dat het nu al is. Dit is niet het enige waar EV Company in kan verbeteren. “Ook kunnen de werkprocessen altijd beter om  als bedrijf verder te ontwikkelen.”

 

Ambities met EV Company

Frank verteld; “Ik hoop EV Company te helpen om nog efficiënter te worden dan dat het al is. Dit gaan we bijvoorbeeld doen door structurele ‘fouten’ op te merken en aan te pakken.”

Hij vind dat er een duidelijk verschil zit tussen systematische fouten en een eenmalige fout. “Door deze ‘systeem fouten’ te verhelpen, hopen we EV Company steeds verder te ontwikkelen”

"Leuk werk leuk houden."

– Frank Borst

Het doel van Frank bij EV Company is vooral: leuk werk leuk houden. “Plezier en energie hebben in je werk is heel belangrijk, misschien wel het belangrijkste.”

Energie halen uit je werk is een van de meest belangrijke dingen volgens Frank. “Als je energie en plezier haalt uit je werk, dan is dat motiverend. Het is dus mijn doel om het EV Company team en de klanten tevreden te houden en op die manier steeds verder te ontwikkelen.”

Dit is onze General Manager Frank Borst in het kort. Zijn achtergrond, ambities en waar hij voor staat.

Meer weten over het EV Company team? Klik hier!

Translate »