020-7657000

Interview met marketing stagiaire Tom

Het afgelopen half jaar heeft Tom stage gelopen op onze marketing afdeling. Tijdens dit interview nemen we je graag mee in wat Tom heeft geleerd, hoe hij zijn stage bij EV Company heeft ervaren en wat hij nog graag zou willen leren! Lees je mee?

Hoe ben je bij EV Company terecht gekomen? 

Via school kreeg ik als tip om een stage te zoeken via stagemarkt. Ik woon zelf in Mijdrecht en heb voornamelijk in de omgeving gezocht. Op deze manier kwam ik dan ook bij EV Company terecht. De marketingfunctie van EV Company sprak mij aan en ik mocht op gesprek komen! Na het gesprek was ik vrijwel meteen aangenomen. Dit vond ik heel fijn, ook aangezien het momenteel best lastig kan zijn om een stageplek te vinden.  

 

Je zit nu in het tweede jaar van je studie, wat voor studie doe je? 

Ik studeer International Business. Dit is een Engelstalige studie die gaat over handel en marketing. In het eerste jaar krijg je beide vakken en daarna kies je welke richting je op wilt gaan. Aangezien ik denk dat marketing beter bij mij past dan handel, heb ik voor marketing gekozen. Marketing vind ik leuker en hier ben ik ook beter in. Tijdens mijn stage bij EV Company heb ik geleerd hoe het is om in een marketingfunctie te werken.  

 

Welke persoonlijke eigenschappen komen goed van pas tijdens jouw stage? 

Samenwerken met collega’s gaat mij goed af, dit is ook belangrijk aangezien je in een marketingteam veel samen moet sparren. Met het samenwerken kan je veel leren, iedereen heeft een andere kijk op een onderwerp. Ik vind het creatieve proces dat bij marketing komt kijken erg leuk en hier ben ik ook goed in. Na deze stage-ervaring ben ik multi-inzetbaar op verschillende vlakken wat betreft marketing. Zo heb ik ontzettend veel geleerd aan de technische kant van de website en kan ik goede social media post maken. Flexibel zijn is een belangrijke eigenschap bij een marketingfunctie, aangezien collega’s vaak ideeën laten horen en je zelf zult moeten filteren wat uitgewerkt kan worden en wat niet.  

 

Welke taken vind je het leukst tijdens je stage? 

Tijdens mijn stage bij EV Company heb ik geleerd om met WordPress te werken. In WordPress is onze website gebouwd. Ik vind het leuk om te merken dat ik toen ik hierbinnen kwam nog niks wist van een achterkant van een website, en hier nu aardig mijn weg in vind. Naast werken aan de website vind ik het leuk om social media posts te bedenken en te plaatsen. Het creatieve proces komt hier weer in terug, je moet namelijk goed nadenken over wat je plaatst, wanneer en wat je uit de post wilt halen.  

 

Wat zou je nog graag willen leren in het marketing vak? 

Er zit natuurlijk een hele psychologie achter marketing. Wanneer je iets op een juist manier benoemd of vraagt kan dit ervoor zorgen dat de kijker ergens wel op klikt – of niet. Je wilt er natuurlijk voor zorgen dat zo veel mogelijk mensen in aanraking komen met jouw merk. Het lijkt mij interessant om te leren welke trucjes je hiervoor toepast en wat wij welke doelgroep wel en niet werkt.  

 

Wat wil je de mensen meegeven die interesse hebben in een stage bij EV Company? 

Ik heb heel veel geleerd tijdens mijn stage bij EV Company. Wat ik mee zou willen geven aan anderen die stage willen lopen bij EV Company, is dat je best wel in het diepe wordt gegooid. Voor mij was dit bijvoorbeeld mijn eerste stage en dus de eerste plek waar ik mijn geleerde kennis toe kan passen, dat is best even wennen. Als je begeleiding nodig hebt, dan is die er wel, maar veel dingen kan je ook zelf. Daarnaast vind ik het fijn dat EV Company niet heel formeel is. Zo wordt er hier en daar een grapje uitgehaald en vind ik het leuk om te zien dat zo’n jong bedrijf aan het groeien is.  

 

Na een half jaar stage te hebben gelopen gaat Tom de schoolbanken weer in. Wil jij net als Tom stage lopen bij EV Company? Bekijk onze stage vacatures en wie weet zit er een geschikte functie bij voor jou!  

Translate »