020-7657000

Laadpaal Aiways

Aiways hun missie is om toekomstige reisuitdagingen op te lossen en de geleidelijke ontwikkeling van de auto-industrie te bevorderen. Het bedrijf is een start-up opgericht in 2017 door Chinese ondernemers. De ontwikkeling van de U5 is begonnen met een blanco vel papier, met de wens om elektrisch rijden zo aangenaam, spannend en betaalbaar mogelijk te maken.

Aiways gaat zonder dealers werken. Dit gaat betekenen dat hun verkoop via het internet gaat plaatsvinden. Uniek is dit niet, Tesla en Polestar doen ongeveer hetzelfde. Beiden fabrikanten hebben namelijk fysieke gebouwen waar mensen naar toe kunnen. Aiways wil met fysieke gebouwen en showrooms werken.

Laadpaal Aiways 

Aiways U5

Historie Aiways

 

In 2017 werd het Chinese bedrijf Aiways opgericht door Fu Qain, voormalig verkoopchef van Volvo in China en Gary Gu.

In augustus 2019 verwierf het bedrijf een belang van 50 procent aan de Chinese autofabrikant Jiangling Holdings. Volgens informatie van Changan autombiles betaalde Aiways 1,75 miljard yuan (€ 206 miljoen) om het belang te verwerven. De deal stelt Aiways in zodat zij een licentie krijgen om elektrische voertuigen te produceren van Chinese toezichthouders en om de autoproductiefabriek van Jiangling te gebruiken om hun productie te verhogen.

Een van de eerste modellen van het bedrijf, de Aiways U5, die werd uitgebracht in november 2018 en is goedgekeurd voor de EU-markt. Ook heeft Aiways zich aangesloten bij de Volkswagen group.

 

 

Offerte of meer informatie?

Vraag een offerte aan of bel ons direct op +31(0)20 2614634

Wilt u publiek goedkoper laden, vraag dan onze EV Laadpas aan, geen abonnementskosten, gratis laadpas en de laagste transactiekosten van 10 cent per laadbeurt.

Translate »