Laadpaal Cadillac

Vraag direct uw offerte aan

Cadillac bouwt het elektrische model in de GM-fabriek in Detroit-Hamtramck. In 2011 werd daar voor het laatst een Caddy in elkaar geschroefd, de DTS. Verder worden er de Volt en Ampera gebouwd, evenals de Chevrolet Malibu en Impala. In oktober konden we al een blik in de ELR werpen toen we op bezoek waren in de fabriek. Het elektrische model van Cadillac is zoals bekend technisch gebaseerd op de Opel Ampera en Chevrolet Volt, maar kan vertrouwen op een chique verpakking met meer luxe. Ondanks dat de auto vanwege zijn hoge prijs in thuisland Amerika niet zo populair is, kan hij voor Cadillac in Nederland wellicht meer betekenen.

Laadpaal Cadillac

Cadillac ELR

Historie Cadillac

 

Cadillac is een Amerikaans automerk van luxeauto’s. Sinds 1909 behoort het merk tot het General Motors-concern. Cadillacs worden wereldwijd verkocht. Hun belangrijkste afzetgebieden zijn de Verenigde Staten, Canada en China. Cadillac is met Buick een van de oudste Amerikaanse automerken, en ook wereldwijd is het een van de oudste.De naam Cadillac is gesticht in de Amerikaanse stad Detorit MI, Antoine de la Mothe Cadillac.

In 1909 werd het bedrijf gekocht door General Motor. Cadillac had zich al gevestigd als een van Amerika’s vooraanstaande luxe autoconstructeurs. De volledige uitwisselbaarheid van zijn precisieonderdelen had het mogelijk gemaakt om de basis te leggen voor moderne massaproductie van auto’s. Cadillac was een voorloper po het gebied van technologische vooruitgang en introduceerde volledig elektrische systemen, het stalen dak en de handmatige versnellingsbak. He merk ontwikkelde drie motoren waarbij de V8 de standaard was voor de Amerikaanse auto-industrie. Cadillac zal altijd bekend staan om zijn innovatie, hoger kwaliteit en veel luxe. 

Offerte of meer informatie?

Vraag een offerte aan of bel ons direct op +31(0)20 2614634

Wilt u publiek goedkoper laden, vraag dan onze EV Laadpas aan, geen abonnementskosten, gratis laadpas en de laagste transactiekosten per laadbeurt.