020-7657000

Laadpaal Chevrolet

Hoewel het bedrijf Chevrolet ophoudt met nieuwe auto’s te verkopen aan Europa, gaan zij wel verder met reparatie en service van uw auto. Zij gaan als voorheen dezelfde manier te werk. 

Laadpaal Chevrolet

Chevrolet Bolt EV

Laadpaal Chevrolet

Chevrolet Volt

Historie Chevrolet

 

In 1908 had William Durant het autoconcern General Motors opgericht. In 1910 verloor Durant de controle daarover aan zijn schuldeisers. Met behulp van de ontwerpen van Louis, een bekende racewagen piloot van Zwitserse afkomst, wilde hij zijn reputatie in de automobielindustrie opnieuw vestigen.

Op 3 november 1911 werd de Chevrolet Motor Company opgericht door deze Louis, William Little en Edwin Cambell, William Durants schoonzoon. Het hoofdkantoor werd gevestigd in Detroit, Michigan. In 1912 lanceerde het merk de Classis Six, een sedan met 4,9 l-6-cilindermotor die 104 km/u haalde. Het bekende vlinderdas-logo werd in 1913 ingevoerd. Het logo was, naar verluidt, gebaseerd op het patroon op een behangpapier dat Durant had gezien in een Frans hotel.

Op 13 september 1915 richtte William Durant de holding boven het merk en de andere autobedrijven die Durant had opgericht sinds zijn vertrek bij General Motors. Tegen 1916 was het bedrijf zo winstgevend geworden dat Durant meerderheidsaandeelhouder van General Motors kon worden. Hij kreeg toen 54,5% van de aandelen van GM in handen. Zo werd hij daar opnieuw directeur en werd het bedrijf bij GM ingelijfd als een aparte divisie. In 1918 introduceerde het merk zijn eerste vrachtwagen en in mei dat jaar nam GM Chevrolets activa over.

In 1927 verkocht het bedrijf meer dan 1 miljoen auto’s. Met dat aantal werd ook Ford verslagen. In 1930 werd de 7 miljoenste auto geproduceerd en in 1941 werden 1,6 miljoen auto’s en vrachtwagens gebouwd. Vanaf 1942 stond de autoproductie 4 jaar lang stil. De fabrieken werden tijdens die periode ingeschakeld voor de oorlogsproductie van de Tweede Wereldoorlog.

Offerte of meer informatie?

Vraag een offerte aan of bel ons direct op +31(0)20 2614634

Wilt u publiek goedkoper laden, vraag dan onze EV Laadpas aan, geen abonnementskosten, gratis laadpas en de laagste transactiekosten van 10 cent per laadbeurt.

Translate »