020-7657000

Laadpaal Citroen

Citroen is een voorstander van duurzame ontwikkeling, zo zoeken zij naar innovaties en schone technologieën. Citroen maakt ook gebruik  van een groot aantal hightech oplossingen om het brandstofvetbuik te verlagen en de uitstoot van de schadelijke stoffen te beperken.

 

 

Laadpaal Citroën

Citroen E-C4

Laadpaal Citroen e-SpaceTourer

Citroen e-SpaceTourer

Historie Citroen

 

In 1900 kreeg het automerk in Polen een Russisch patent voor een productiemethode. Zij produceerden tandwielen met een V-vormige vertanding. Het voordeel daarvan is de grotere sterkte, grotere precisie (de tanden ‘schuiven’ niet meer), en daardoor lagere slijtage en een lager geluidsniveau. Deze bijzondere vorm is later terug te zien als de dubbele keper in het logo. In 1905 begint André Citroën (de zoon van de van origine Nederlandse diamanthandelaar Levie Citroen die in 1873 naar Parijs verhuisde) een tandwiel-fabriek. In 1908 helpt hij het slecht renderende automerk Mors er weer bovenop met managementadviezen. Daarnaast start hij in 1915  een munitiefabriek. Deze fabriek is gebaseerd op de lopendeband-techniek overgenomen na een bezoek aan Amerika en Henry Ford. Tijdens de Eerste Wereldoorlog produceert deze fabriek meer dan 23 miljoen granaten. Uit dit succes trekt het bedrijf het benodigde startkapitaal om een automobielfabriek te beginnen. Opnieuw wordt als voorbeeld de productiemethode van Henry Ford gebruikt. In 1919 introduceert het bedrijf de eerste aan de lopende band geproduceerde auto van Europa. Dit is de “Type A”, ontworpen door Jules Salomon. Deze 4-persoons 10 pk-wagen kostte toen 7.500 francs. Met dit type werd een serieproductie van tienduizend exemplaren per jaar begonnen. Hierbij kwam in 1922 de onsterfelijke 5 CV, beter bekend als de citroen of het klaverblad. Vanaf 1919 behaalde het bedrijf succes op succes. Dit kwam door het bouwen van personenauto’s en bestelwagens. Door zijn bijzondere manier van reclame maken verwerft het merk grote bekendheid.

Offerte of meer informatie?

Vraag een offerte aan of bel ons direct op +31(0)20 2614634

Wilt u publiek goedkoper laden, vraag dan onze EV Laadpas aan, geen abonnementskosten, gratis laadpas en de laagste transactiekosten van 10 cent per laadbeurt.

Translate »