020-7657000

Laadpaal DS automobiles

Rijden in de DS 3 Crossback E-Tense is kinderspel. We vinden in deze elektrische versie dezelfde transmissiehendel als in de benzine- en dieselversies met 8-traps automaat. Enig verschil is dat er bij de D-stand een B-modus is toegevoegd. De auto rijdt altijd weg in D. Wie nog een keer aan de pook trekt in de D-stand activeert de B-modus (Brake).

De aandrijflijn doet fluisterstil zijn werk en brengt snel tempo in de elektrische crossover. De techniek van de E-Tense is gelijk aan die van de Peugeot e-208 en de aankomende Opel Corsa ‘Electric’. Voorin vinden we dus een 136 pk en 260 Nm sterke elektromotor die de DS 3 Crossback E-Tense in 8,7 seconden van 0 naar 100 km/u brengt. Vlot genoeg dus. “De auto remt dan sterker af op de elektromotor”, aldus William Maille, Chief Engineer van de E-Tense, die tijdens onze eerste testrit meerijdt om wat zaken over de auto toe te lichten. “We hebben ervoor gekozen om geen meerdere regeneratiestanden toe te passen. De B-modus staat uit of aan. We wilden het de gebruikers zo eenvoudig mogelijk maken. Als tijdens afremmen een snelheid van 5 km/u wordt bereikt, stopt de B-stand en rijdt de auto in de kruipstand. De bestuurder moet om tot stilstand te komen zelf nog bijremmen.”

 

Laadpaal DS

DS 3 Crossback E-Tense

Historie DS Automobiles

 

DS Automobiles is een Frans automerk, onderdeel van de autogroep PSA Peugeot Citroën. Het merk is in 2015 ontstaan als afsplitsing van het merk Citroën en onderscheidt zich van dat merk door een sportieve en luxueuze uitstraling. Sinds 2009 bestond het als een luxe productreeks binnen Citroën. DS is een afkorting is voor Different Spirit of Distinctive Series, maar ook een verwijzing naar Déesse (Frans voor ‘godin’), de vroegere Citroën DS.

In 2015 werden drie typen gemaakt in verschillende uitvoeringen. Deze typen zijn in principe de bestaande typen uit de DS-range van Citroën, waarbij alleen het Citroën-logo (de dubbele Chevron) is vervallen. Leiding en eigendom zijn als gevolg van de afsplitsing niet gewijzigd, het merk behoort tot het PSA Peugeot Citroën (PSA) concern.
In 2019 is er een uitbreiding naar vijf typen.

Offerte of meer informatie?

Vraag een offerte aan of bel ons direct op +31(0)20 2614634

Wilt u publiek goedkoper laden, vraag dan onze EV Laadpas aan, geen abonnementskosten, gratis laadpas en de laagste transactiekosten van 10 cent per laadbeurt.

Translate »