020-7657000

Laadpaal Honda

Honda

Honda werd vroeger wel eens het Japanse BMW genoemd, maar tegenwoordig doen ze vooral goede zaken met zuinige compacte auto’s. Een paar jaar geleden deed Honda nog goede zaken met hybride’s, maar nu zijn die niet meer te vinden in het modellengamma. De Jazz en de Civic spelen een belangrijke rol in de verkoopcijfers. Met de HR-V en CR-V is Honda vertegenwoordigd in het SUV-segment. En brengen nu steeds meer elektrische auto’s op de markt. Bent u opzoek naar een laadpaap voor uw Honda dan helpen wij u graag verder

Laadpaal Honda

Honda E

Historie Honda

 

In het jaar 2014 stond Honda op nummer 8 op de lijst van grootste voertuigproducenten wereldwijd In Japan staat Honda op nummer drie achter Toyota en Nissan.

In 2017, werd driekwart van de omzet behaald met de verkoop van auto’s en 12% met de verkoop van tweewielers De rest werd gerealiseerd door de financiële diensten, kleine motoren en andere producten. In dit jaar werden 5,0 miljoen auto’s verkocht. Noord-Amerika en Azië zijn de belangrijkste afzetmarkten, elk met 2,0 miljoen eenheden. Japan staat op nummer drie met 668.000 voertuigen en in Europa werden minder dan 200.000 voertuigen verkocht. In datzelfde jaar werden bijna 18 miljoen tweewielers, zoals bromfietsen, scooters en motorfietsen, verkocht, waarvan veruit het grootste deel in Azië.

Het hoofdkantoor staat in Tokio. De aandelen worden verhandeld op de effectenbeurzen van Tokio, New York, Osaka, Nagoya, Sapporo, Kioto, Fukuoka, Londen, Parijs, en Zwitserland. Ongeveer 40% van de aandelen zijn in buitenlandse handen.

In Swindon, Engeland, staat een grote fabriek van Honda. Honda was een van de eerste van de Japanse autoconcerns die deze stap maakte. In Swindon worden voertuigen geproduceerd voor de Europese markt. De verkopen van Honda staan echter onder druk, in 2007 verkocht Honda nog 330.000 voertuigen in Europa en dit was gedaald naar 142.000 in 2014. Minder auto’s worden er geproduceerd waardoor ook de werkgelegenheid in de fabriek is gedaald van een piek van 5000 medewerkers naar 3100 in begin 2015.] In maart 2015 besloot Honda voor 200 miljoen pond in de fabriek te investeren om de efficiency te verbeteren. Er bestaan ook plannen om voertuigen van deze fabriek te gaan exporteren naar de Verenigde Staten. Begin 2019 besloot Honda te fabriek te sluiten. Met de sluiting in 2022 verliezen ongeveer 3500 medewerkers hun baan en ongeveer eenzelfde aantal gaat bij de toeleveranciers verloren.

Offerte of meer informatie?

Vraag een offerte aan of bel ons direct op +31(0)20 2614634

Wilt u publiek goedkoper laden, vraag dan onze EV Laadpas aan, geen abonnementskosten, gratis laadpas en de laagste transactiekosten van 10 cent per laadbeurt.

Translate »