020-7657000

Laadpaal Hyundai

Hyundai Motor Company begon de ontwikkeling van flexibele brandstof voertuigen in 1988. Het testvoertuig was Coupe FFV wat ze hadden uitgetest in 1991. Hyundai had ingedachte om zes elektrische auto’s te hebben tegen het eind van 1992. Het bedrijf was batterijen aan het gebruiken van Ovonic Battery Company Inc. Hyundai had The Excel en de Sonata dat waren twee verschillende modellen die elektrisch reden op die batterij. Deze twee waren getest in Amerika en in Korea.

 

Laadpaal Hyundai

Hyundai IONIQ 5

Laadpaal Hyundai

Hyundai IONIQ

Laadpaal Hyundai

Hyundai Kona Elektric

Laadpaal Hyundai

Hyundai IONIQ Plug-In Hybride

Historie Hyundai 

 

Hyundai Motor Company is een Zuid-Koreaanse autofabrikant en is in 1968 opgericht. Het heeft bijna 10 jaar geduurd voordat het bedrijf voor het eerst auto’s begon te produceren. Uiteindelijk bracht het bedrijf haar eerste model uit in 1976, genaamd Pony. In 1994 werd voor het eerst meer dan een miljoen voertuigen geproduceerd en in 1998 werd Kia Motors overgenomen door Hyundai Motors Company. Hyundai Motor Company is in 1988 begonnen met het ontwikkelen van een FFV auto. De eerste 100% elektrische auto was de Sonata Electric Vehicle die in 1991 is geproduceerd. De auto was gebaseerd op de Sonata sedan model. In 2013 heeft het bedrijf zo’n 4,7 miljoen voetuigen geproduceerd. Daarnaast hadden zij een wereldmarktaandeel van 6%. In de binnenlandse markt werden ruim 600.000 voertuigen verkocht, waarmee het een binnenlands marktaandeel heeft van 40%. Van alle voertuigen van het bedrijf, werd 40% in Zuid-Korea geproduceerd. De grootste fabriek met een jaarcapaciteit van 1,5 miljoen voertuigen staat in Ulsan, Zuid-Korea. In de Volksrepubliek China werden ruim 1 miljoen voertuigen geproduceerd ofwel, een vijfde van het totaal. Kleinere fabrieken staan in de Verenigde Staten, India, Tsjechie, Rusland en Brazilie. Het bedrijf heeft bekend gemaakt dat zij een eigen luxemerk gaan introduceren, genaamd Genesis. Het bedrijf volgt hiermee Nissan met de Infiniti en Toyota met de Lexus. Ze verwachten in 2020 om zes Genesismodellen in de showrooms te hebben staan om beter te kunnen concurreren met alle andere luxemerken.

Offerte of meer informatie?

Vraag een offerte aan of bel ons direct op +31(0)20 2614634

Wilt u publiek goedkoper laden, vraag dan onze EV Laadpas aan, geen abonnementskosten, gratis laadpas en de laagste transactiekosten van 10 cent per laadbeurt.

Translate »