020-7657000

Laadpaal Kia

Kia Motors is een Zuid-Koreaans automerk, dat deel uitmaakt van de Hyundai Motor Company. Het merk houdt zich tegenwoordig bezig met de ontwikkeling en productie van eigen personenauto’s en bedrijfswagens. Het merk heeft op dit moment drie fabrieken in Zuid-Korea en één fabriek in Slowakije in gebruik.

Laadpaal Kia

Kia E-Niro

Laadpaal Kia

KIA E-Soul

Laadpaal Kia

KIA EV6

Historie KIA

 

In 1911 werd in Tokio het bedrijf Kwaishinisha Motorcar Works opgericht. Drie jaar later ging de eerste auto in productie, de DAT. In 1918 werd Kwaishinisha Motorcar Works veranderd in Kwaishinisha Motorcar Works Co. en in 1925 in DAT Motorcar Co. Het daaropvolgende jaar vond er een fusie plaats met Jitsuyo Jidosha Co., een bedrijf uit Osaka. In 1931 werd de eerste DATSON geproduceerd, dit stond voor Son of DAT. Later werd deze naam veranderd in Datsun omdat son in het Japans ook verlies betekent. Twee jaar later verhuisde de firma naar Yokohama en werd een nieuwe naam toegepast Nissan Motor Company. In hetzelfde jaar presenteert het de Datsun Nissanocar. Het bedrijf is een van de grotere automobielfabrikanten. In de jaren negentig kwam het bedrijf in financiële problemen. Het Franse autoconcern Renault werd eind 1999 hoofdaandeelhouder van het bedrijf en benoemde het Carlos Ghosn als president, om de problemen bij het bedrijf op te lossen. Al sinds 1996 zijn ze bezig met de ontwikkeling van brandstofcel-technologie. Het bedrijf is zelfs lid van de California Fuel Cell Partnership. Vanaf 2001 testen ze de XTerra FCV op de Amerikaanse wegen. In 2002 begonnen we met het testen van de X-Trail FCV (FCV = fuel cell vehicle, auto met brandstofcelmotor) op de openbare weg in Japan. Deze efficiënte hybride FCV heeft een compacte, hoogwaardige lithium-ionen accu die goedgekeurd is door het ministerie van Land, Infrastructuur en Verkeer. In maart 2004 sloot het bedrijf de eerste lease-deal met de X-Trail FCV met brandstofcelmotor aan Cosmo Oil, een Japans energiebedrijf.

.

Offerte of meer informatie?

Vraag een offerte aan of bel ons direct op +31(0)20 2614634

Wilt u publiek goedkoper laden, vraag dan onze EV Laadpas aan, geen abonnementskosten, gratis laadpas en de laagste transactiekosten van 10 cent per laadbeurt.

Translate »