Leadformulier

EV Company – Partners

Leadformulier

Hoe gaan we te werk?

l

Formulier invullen

Nadat u het formulier heeft ingevuld, wordt de klant per e-mail uitgenodigd om via onze offertetool zijn wensen en specifieke situatie (status meterkast, gewenste plaatsing laadpunt, tracé voor graafwerk etc.) kenbaar te maken. Vervolgens nemen wij binnen enkele werkdagen contact op met uw klant voor een persoonlijk adviesgesprek waarin de gewenste oplossing wordt besproken. Hierin adviseren we de klant uitgebreid over de verschillende mogelijkheden en beoordelen we ook de technische haalbaarheid van de gewenste installatie.

Offerte

Hierna stellen we de definitieve offerte op voor de klant welke na akkoord van de klant naar u wordt doorgestuurd voor accordering van de kosten.

Accordering

Na het akkoord wordt de klant op het juiste tijdstip (gekoppeld aan de verwachte levering van de auto) per e-mail uitgenodigd om in onze digitale agenda een installatiedatum te kiezen. Hierna gaan wij de installatie voorbereiden en vervolgens wordt het laadpunt op het door de klant gekozen moment geplaatst.

Tijdens het proces wordt u per e-mail, op de voor u relevante momenten, op de hoogte gehouden van de voortgang van het proces. Mocht de klant u bellen weet u zodoende ook precies wat de status is van de installatie.

Na het indienen van het leadformulier, wordt er een e-mail gestuurd naar de lead met een link naar het aanvraagformulier. Vanuit hier kan de lead zelfstandig het aanvraagformulier invullen.

Mocht u tijdens of na het invullen van het leadformulier op problemen stuiten, kunt u ons bereiken op: 020-7657000.

× EV Helpdesk Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday