020-7657000

Laadpaal Mazda

Mazda Motor Corparation, aangeduid als Mazda, is een Japanse autofabrikant gevestigd in Hiroshima, Japan. Mazda produceert auto’s en verkoopt hun auto’s wereldwijd.

In 2016, heeft Mazda voor de 4de keer op rij een groei met dubbele cijfers weten te behalen in Europa. Het totaal van wel bijna 240.000 verkochte auto’s in 2016 betekende voor Mazda een stijging van 12% ten opzichte van het jaar daarvoor (2015). De groei van Mazda was zoon twee keer groter dan die van de totale markt, die met zo’n 6% steeg. Voor Mazda leverde dit een resultaat met een marktaandeel van 1,5%

Laadpaal Mazda

Mazda  MX-30

Historie Mazda

 

Mazda werd in 1920 opgericht in Hiroshima, Japan. Het bedrijf produceerde machines, booruitrusting, kurk en voor een korte tijd ook motorfietsen. In 1931 breidde de oprichter Jujiro Matsada zijn activiteiten uit naar de productie van auto’s en kwam met de naam Mazda. Halverwege de jaren 30 werden gemotoriseerde auto’s en driewielers ontwikkeld en Mazda begon met de bouw van een lichte bestelwagen. Daaruit ontstond een ontwerp en prototype van een kleine sedan maar door de Tweede wereldoorlog werd dat gestaakt. Toen de oorlog klaar was, had de fabriek geen schade geleden door het bombardement op Hiroshima en werd de productie van hun auto’s hervat.

In 1967 brak het Japanse merk Mazda door met hun iconische, rotatiemotor gedreven sportwagen. De Mazda Cosmo wordt nu als een klassieker gezien. Door de Cosmo brak er een nieuw hoofdstuk in de autogeschiedenis aan. Het model wordt gezien als het symbool van de wilskracht van Mazda en de vastbeslotenheid om alle moeilijkheden steeds weer te overwinnen. Toen de toenmalige directeur van Mazda, het prototype bestuurde tijdens de Tokyo Motor Show van 1963, maakte hij al veel indruk. De Cosmo was een auto die de lof meer dan verdiende: ”Het lijkt meer op vliegen dan op rijden”.

 

Offerte of meer informatie?

Vraag een offerte aan of bel ons direct op +31(0)20 2614634

Wilt u publiek goedkoper laden, vraag dan onze EV Laadpas aan, geen abonnementskosten, gratis laadpas en de laagste transactiekosten van 10 cent per laadbeurt.

Translate »