020-7657000

Laadpaal Mercedes

Laadpaal Mercedes

Mercedes is een automerk uit Duitsland. 1926 is het merk ontstaan als gevolg van de fusie tussen de Daimler Motoren Gesellschaft van Gottlieb Daimler en de firma Benz & Cie. van Carl Benz. Tegenwoordig is het merk onderdeel van Daimler AG.

Onder het merk Mercedes-Benz worden personenauto’s en busjes, bestelwagens, bussen, vrachtwagens (zoals de Unimog) en vliegtuigen geproduceerd. Daarnaast is Mercedes-Benz eigenaar van onder meer Maybach en Smart. 

Laadpaal EQT

Mercedes EQT

Laadpaal EQB

Mercedes EQB

Laadpaal EQA

Mercedes EQA 250

Laadpaal EQC

Mercedes EQC

Laadpaal EQS

Mercedes EQS

Laadpaal EQV

Mercedes EQV

Historie Mercedes

 

Met de geschiedenis van Mercedes is ook de geschiedenis van de auto ontstaan. Tussen de eerste auto de Patent motorwagen en de luxe auto’s nu zie je een groot verschil. Het begon dat twee uitvinders Carl Benz (1844-1929) en Gottlieb daimler (1834-1900) ieder in 1886 een motor gedreven voertuig gebouwd hadden. Daarvoor bouwden mensen al voertuigen die op damp, zeilkracht of spierkracht vooruit te bewegen waren, maar met matig succes. De eerste lange rit met een motorwagen werd gereden door Berta Benz de vrouw van Carl Benz, in 1888 van Mannheim naar Pforzheim en terug in totaal ongeveer 194 km. Daarmee werd het voor de eerste keer goedgekeurd voor het dagelijks gebruik van motorvoertuigen.

In de tijd van 1887 tot 1902 hebben Carl Benz (bedrijf: Benz & Cie.) en Gottlieb Daimler met Wilhelm Maybach (bedrijf: Daimler Motoren Gesellschaft) gelijkertijd diverse auto’s in serie gebouwd. De twee succesvolste automobile fabriekanten Benz & Cie en DMG dachten dat ze samen beter konden werken. De fusie tussen de Benz & Cie en DMG werd voltooid op 28./29 juni 1926. Het merk was geboren. Meerdere fabrieken werden in de onderneming over gebracht, in totaal vijf fabrieken. In de tijd van de wereldeconomische crisis 1931 zakte ook de auto productie om 90%. Dat betekende voor het werk in Mannheim dat het bijna moest stoppen. De nationaalsocialistische partij heeft in 1933 de macht gekregen en de automobielindustrie veel ondersteund. Dat was ook de redding voor Mercedes Benz.

Offerte of meer informatie?

Vraag een offerte aan of bel ons direct op +31(0)20 2614634

Wilt u publiek goedkoper laden, vraag dan onze EV Laadpas aan, geen abonnementskosten, gratis laadpas en de laagste transactiekosten van 10 cent per laadbeurt.

Translate »