020-7657000

Laadpaal Mitsubishi

Mitsubishi

Mitsubishi Motors Corporation is een onderdeel van de Mitsubishi Group, een Japans conglomeraat van industriële en dienstenactiviteiten en dus ook auto’s. Mitsubishi Motors produceert en verkoopt ruim 1 miljoen voertuigen in alle landen wereldwijd op jaarbasis, waarvan veruit het grootste deel buiten de thuismarkt Japan, de meeste auto’s worden verkocht in Europa en de Verenigde Staten (US). 

Laadpaal Mitsubishi

Mitsubishi Outlander

Historie Mitsubishi

 

Mitsubishi hun geschiedenis gaat ver terug in de tijd tot 1917. in 1917 werd de allereerste Mitsubishi geintroduceerd dit model heette het model A. deze auto werd als eerste opgebouwd in Japan. Deze met de hand gebouwde zevenzitter was gebaseerd op de FIAT Tipo 3 en bleek erg duur tegenover de in massa gebouwde Europese en Amerikaanse concurrentie, Alleen tot 1921 werden er maarliefst 22 exemplaren gebouwd.

in de aankomende 2 decennia’s groeide Mitsubishi uit tot een van de grotere autobedrijven. Mitsubishi ontwierp de allereeste diesel motor, een prototype met vierwielaandrijving, een diesel aangedreven vrachtwagen en een bus. de bus kwam onder een andere naam, De Fuso werd in 1932 gepresenteerd aan de wereld

Volgend op de Japanse capitulatie in de Tweede Wereldoorlog werden alle Zaibatsus door de geallieerden gedwongen zich op te splitsen in verschillende kampen. Mitsubishi Heavy Industries werd in drie regionale bedrijven gedeeld, om het kamp zo op te splitsen. Elk van die delen was betrokken bij de ontwikkeling van de auto. Na de oorlog had Japan vooral gebrek aan bedrijfsvoertuigen. In 1946 werd een bus geïntroduceerd die op meerdere verschillende brandstoffen reed. Een jaar later werd een elektrische bus geintroduceerd. Er werd in die tijd ook een vrachtwagen met luchtvering en een met een kantelcabine geïntroduceerd. Vanwege het ernstige brandstoftekort die eerste jaren concentreerde Mitsubishi zich verder vooral op de Silver Pigeon scooter.

Offerte of meer informatie?

Vraag een offerte aan of bel ons direct op +31(0)20 2614634

Wilt u publiek goedkoper laden, vraag dan onze EV Laadpas aan, geen abonnementskosten, gratis laadpas en de laagste transactiekosten van 10 cent per laadbeurt.

Translate »