020-7657000

Laadpaal Renault

Met ruim 118 jaar geschiedenis behoort Renault tot een van de oudste automerken op de wereld. Alles is begonnen bij Louis Renault die zijn passie in auto’s zag. Zijn passie wist hij uit te breiden tot een van de grootste bedrijven van Frankrijk.

Laadpaal Renault 

Renault  Zoe

Laadpaal Renault 

Renault  Zoe ZE 50 R135

Laadpaal Renault

Renault Kangoo Maxi ZE

Historie Renault

 

Met 118 jaar geschiedenis behoort Renault tot de oudste nog bestaande automerken op de wereld. Het begon bij Louis Renault allemaal in het schuurtje achter het ouderlijke buitenverblijf, waarna hij zijn passie uit te breiden tot één van vandaag grootste bedrijven in Frankrijk. Hij werd door zijn familie gesteund, maar later klaarde hij de klus grotendeels in zijn eentje. De jonge Fransman richten samen met zijn broers, Marcel en Fernand, op 25 februari 1899 Renault Fréres op. Er is meer vraag naar de auto’s die hij maakt in de achtertuin van het landhuis van zijn vader. De onderneming begint snel te groeien en de klanten komen van ver om de auto’s van de broeders Renault te kopen. Het productieaantal stijgt snel; van 2200 auto’s in 1906 naar 3800 auto’s in 1908 en bijna een verdriedubbeling in 1910 met 6800 auto’s.

Zijn broer Marcel overlijdt op 1903 tijdens een rally van Parijs naar Madrid. Louis blijft alleen achter als zijn andere broer (Fernand) zich uit het bedrijf trekt in 1909. In april 1911 vertrekt Louis naar Amerika om te kijken naar Ford zijn productiefaciliteiten, waar heel Europa over aan het praten is. Hij ontmoet de eigenaar van Ford (Henry Ford) en als hij terugkeert naar Parijs is hij vastbesloten om de Beste te worden in wat hij doet.

Offerte of meer informatie?

Vraag een offerte aan of bel ons direct op +31(0)20 2614634

Wilt u publiek goedkoper laden, vraag dan onze EV Laadpas aan, geen abonnementskosten, gratis laadpas en de laagste transactiekosten van 10 cent per laadbeurt.

Translate »