020-7657000

Laadpaal Skoda

Het oorsprong van Skoda ligt bij L&K dat in 1895. vroeger startte hij met de productie van fietsen en motorfietsen. In 1905 werd met de productie van auto’s begonnen. In 1925 fuseerde L&K met machinefabrikant Skoda, dat voornamelijk spoorwegmaterialen en scheepsmotoren fabriceerde. Tot de Tweede Oorlog had Skoda een goede reputatie, vooral te danken aan de bouw van hoogwaardige auto’s. Ten slotte na de oorlog werd het bedrijf eigendom van de staat.

Bovendien werd de innovatie gesmoord met als gevolg dat de auto’s weinig indruk meer maakte en ver achterlagen op de West-Europese concurrentie. In 1989 werd Skoda geprivatiseerd. Om te kunnen overleven zocht het bedrijf een sterke partner. Dat werd uiteindelijk in 1991 Volkswagen. Tegenwoordig heeft Skoda een ijzersterk imago. Binnen de Volkswagen Groep profileert het Tsjechische merk zich vooral met ‘value for money’. Het gamma loopt uiteen van de compacte Citigo en Fabia, de middenklasser Octavia behoort tot de Superb vandaar dat ze Octavia een goed verkochte auto is. Met de Yeti en de Kodiaq is Skoda ook evenzeer een grote speler in het SUV-segment.

Laadpaal Skoda 

Skoda Vision IV

Laadpaal Skoda

Skoda CITIGO iV

 

Laadpaal Skoda

Skoda Enyaq iV

 

Historie Skoda

 

Škoda begon op 18 december 1895 in Mladá Boleslav, Oostenrijk-Hongarije. Daar begonnen de technicus Václav Laurin en de boekhandelaar Václav Klement de productie van Slavia fietsen, naar de legende dat Václav Klement ontevreden was over de kwaliteit van de fietsen die op dat moment werden verkocht.

1899 begon hun fabriek met het produceren van motorfietsen die zowel in wedstrijden als op de weg succesvol waren; in drie jaar tijd werden er 2000 van geproduceerd. In 1901 presenteerde Laurin & Klement een tweecilinderauto op de autotentoonstelling van Wenen. Het zou echter tot 1905 duren voor deze eerste auto, L&K type A “Voiturette”, in productie ging. Korte tijd later verschenen er sterkere en grotere modellen, analoog aan Ford getypeerd met letters: type B, type C, enzovoort.

1907 werd de onderneming een naamloze vennootschap en in 1912 werd de Reichenberger Automobil Fabrik overgenomen. Spoedig was L&K de belangrijkste autofabrikant in Oostenrijk-Hongarije. De fabrieken produceerden inmiddels naast motorfietsen en auto’s ook vrachtwagens, bussen, stationaire motoren, landbouwmachines en walsen. De export ging voornamelijk naar Rusland (40%) en overige Europese landen, maar ook werden wagens verscheept naar Japan, Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland.

Offerte of meer informatie?

Vraag een offerte aan of bel ons direct op +31(0)20 2614634

Wilt u publiek goedkoper laden, vraag dan onze EV Laadpas aan, geen abonnementskosten, gratis laadpas en de laagste transactiekosten van 10 cent per laadbeurt.

Translate »