020-7657000

Laadpaal Sono

Sono motors, Beter gekend als Sono, is een Duits autofabrikant gevestigd in München, Duitsland. Sono produceert hun auto’s en verkoopt auto’s niet alleen Europees, Maar wereldwijd! Sono is sinds 2012 bezig met het produceren van auto’s

het bedrijf heeft nu al meer dan 10.000 pre-orders klaar staan voor al hun auto’s die eraan komen in 2020 of later. De auto Sono Sion zal geproduceerd worden in Zweden en dit zal hun eerste SEV worden (Solar Electric Vehicle). 

Laadpaal Sono

Sono Sion

Historie Sono

 

De oprichters van Sono Motors werkten sinds 2012 aan de realisatie van de Sono Sion. In 2016 en 2017 werd er door middel van twee crowdfunding-campagnes meer dan twee miljoen euro voor de ontwikkeling ingezameld. In juli 2016 werden er computersimulaties van het voertuig voorgesteld aan het publiek. Sinds augustus 2017 zijn er twee, bij Roding Automobile gebouwde, functionele prototypes, waarvan de vorm en functies grotendeels dat van het uiteindelijke product lijken te benaderen.

Tot aan de definitieve oplevering kan het ontwerp, materiaal en de afwerking nog verder worden geoptimaliseerd. Tijdens de testritten in twaalf Europese steden (van augustus 2017 tot oktober 2017) opgedane ervaringen zijn gebruikt voor de verdere ontwikkeling van het uiteindelijke voertuig.

In de herfst 2017 begon volgens Sono in samenwerking met verscheidene partners de serie-ontwikkeling. De crashtest respectievelijk homologatie zou in 2018 plaatsvinden, waarbij de 4* NCAP-veiligheidsstandaard wordt nagestreefd. De serieproductie en oplevering van de Sion zou midden 2019 beginnen. In 2017 hebben meerdere middelgrote investeerders zich bij Sono Motors aangediend, waaronder de oprichter van de energiedienstverlener Juwi alsook de Böllinger groep.

Op 9 mei 2018 kondigde Sono Motors de toewijzing van een grote order voor de ontwikkeling en vervaardiging van een batterijsysteem voor haar auto aan de Duitse autoleverancier ElringKlinger. De order bedraagt meerdere miljoenen euro over de loop van acht jaren. Op 6 juni 2018 deelde Sono Motors in een persmededeling mee, dat de Sion met voor deze prijsklasse tot nu toe ongebruikelijke LED-spotlampen zou worden uitgerust. Leverancier van deze lampen zou Automotive Solutions Germany GmbH (ASG) worden.

Op 17 april 2019 werd aangekondigd dat de productie vanaf midden / eind 2020 van National Electric Vehicle Sweden (NEVS) op de locatie Trollhättan (Zweden) in de voormalige fabriek van autofabrikant SAAB zal plaatsvinden.

Offerte of meer informatie?

Vraag een offerte aan of bel ons direct op +31(0)20 2614634

Wilt u publiek goedkoper laden, vraag dan onze EV Laadpas aan, geen abonnementskosten, gratis laadpas en de laagste transactiekosten van 10 cent per laadbeurt.

Translate »