020-7657000

Laadpaal Tesla

Tesla Motors is een Amerikaanse producent van elektrische auto’s en elektrische aandrijvingen onder de naam Tesla.  Het bedrijf verkoopt het ontwerp ook aan andere autobouwers.

tevens bezitten ze ook een eigen wereldwijd netwerk van verkooppunten om de eigen voertuigen aan de man te brengen. Het bedrijf is vernoemd naar elektrotechnicus en natuurkundige Nikola Tesla. Omdat diens uitvinding wisselstroommotor uit 1882 die in de producten wordt toegepast. Het hoofdkwartier is gevestigd op een bedrijventerrein van de Stanford-universiteit in Palo Alto (Californië). De fabriek ligt in Fremont, Californië. Het Europese hoofdkwartier ligt in Maidenhead in het Verenigd Koninkrijk.

Ook heeft Tesla hun eigen Tesla laadstations. Dit wordt de Tesla supercharger genoemd.

Laadpaal Tesla 

Tesla Model 3

Laadpaal Tesla

Tesla Model X

Laadpaal Tesla

Tesla Roadster

Laadpaal Tesla 

Tesla Model S

Laadpaal Tesla 

Tesla Model Y

Laadpaal Tesla 

Tesla Cybertruck

Historie Tesla

 

Het bedrijf Tesla heeft de ambitie een grote autobouwer te worden. Verder wilt het  bedrijf dit waarmaken door eerst dure wagens te ontwikkelen. De inkomsten en technologieën hiervan worden vervolgens gebruikt voor goedkopere modellen ten einde een breed gamma uit te bouwen. Maar van 2008 tot 2012 bouwde men de Roadster-sportwagen. In juni 2013 startte de levering van het Model S-sedan. De Model X-crossover-SUV zou onder andere in 2016 geleverd worden. Samengevat probeert Tesla nu eens per jaar een nieuwe auto uit te brengen, omdat er veel vraag nar hun auto’s zijn.

Ten tweede had het  bedrijf had in 2012 verkooppunten verspreid over Noord-Amerika en Europa. Het Europese distributiecentrum voor het merk werd in 2013 in Tilburg gevestigd, want hier is een assemblagefabriek, waar de auto’s voor de Europese markt in elkaar worden gezet. Het bedrijf bouwt in Noord-Amerika en Europa een uitgebreid netwerk van eigen snellaad stations: Superchargers. Bij een Supercharger kan binnen 30 minuten maximaal 320 kilometer actieradius geladen worden. ook kunnen we sinds eind 2014 kunnen model S berijders in West-Europa. De Verenigde Staten konden hun elektrische auto gratis opladen echter op 21 juni 2013 kondigde het bedrijf aan dat er bij enkele van zijn Supercharger stations wisselpunten komen voor de batterij. In 90 seconden kan een volle accu geplaatst worden. Ten slotte hoopt tesla in de toekomst zichzelf verder te kunnen ontwikkelen.

Offerte of meer informatie?

Vraag een offerte aan of bel ons direct op +31(0)20 2614634.

Wilt u publiek goedkoper laden, vraag dan onze EV Laadpas aan, geen abonnementskosten, gratis laadpas en de laagste transactiekosten van 10 cent per laadbeurt.

Translate »