020-7657000

Laadpaal Toyota

Toyota Motor Corporation beter bekend als Toyota (Japans Toyota Jidōsha Kabushiki-gaisha) behoort tot de top drie van grootste autofabrikant ter wereld. Qua verkoopaantallen strijden Toyota, General Motors en Volkswagen AG om de eerste plaats, alle drie produceren ongeveer 10 miljoen voertuigen op jaarbasis. Ook maakt de Japanse onderneming deel uit van de Nikkei 225.

Hun slagzin luid als volgt: Always a better way, omdat hun motto luid dat er altijd een betere manier is om de aarde beter te maken. Verder is Toyota erg druk met het creëren van meer elektrische auto’s, ze zijn nu bezig om in de toekomst een grotere speler te worden in de EV wereld.

Laadpaal Toyota

Toyota Prius Plug-in Hybride

Historie Toyota

 

Een Japanse ondernemer, Sakichi Toyoda, vond aan het einde van 19e eeuw een weefmachine uit die automatisch stopte zodra de draad brak. Hierdoor kon één werknemer meerdere machines beheren, waar vroeger per machine een werknemer nodig was om de machine te stoppen. Engels bedrijf betaalde een groot bedrag om die weefmachine in Europa te mogen bouwen. De zoon van Toyoda, Kiichiro Toyoda, kreeg dit geld om een eigen bedrijf op te richten. Kiichiro besloot autofabrikant te worden.

Het best verkochte model is de Toyota Corolla. Na de introductie in 1966 werd de Corolla zo populair dat het model al snel naar zeven landen werd geëxporteerd, waaronder ook naar Nederland. Enkele jaren hierna was de vraag naar Corolla’s wereldwijd zo toegenomen dat het bedrijf besloot voor dit model een geheel nieuwe fabriek te bouwen. In 1969 exporteerde het bedrijf ongeveer 10.000 Corolla’s per maand, en een jaar later was dat aantal verdubbeld. Vier jaar na de introductie van het model rolde de miljoenste Corolla van de band. Weer een jaar later werd de miljoenste Corolla geëxporteerd.

Ook de Prius baarde opzien. Bij zijn introductie in 1997 was het de eerste in serie geproduceerde hybride auto ter wereld. Het is tot op de dag van vandaag de meest verkochte hybride auto. De grootste concurrent is  Honda, die in 1999 de Honda Civic Hybrid produceerde, en daarna de Honda Insight.

Deze meest recente Honda en de Toyota Prius zijn momenteel de meest verkochte hybride auto’s op de Nederlandse en Belgische markt, naast een aantal modellen van Toyota’s luxemerk Lexus. In 2003 waren van de Prius circa 100.000 exemplaren geproduceerd. Maar in 2004 verscheen een nieuw en verbeterd model van de Prius op de markt, dat nog zuiniger was. En als laatste in 2008 werd een nieuwe mijlpaal bereikt: 1.000.000 stuks.

Offerte of meer informatie?

Vraag een offerte aan of bel ons direct op +31(0)20 2614634

Wilt u publiek goedkoper laden, vraag dan onze EV Laadpas aan, geen abonnementskosten, gratis laadpas en de laagste transactiekosten van 10 cent per laadbeurt.

Translate »