020-7657000

Laadpaal Volkswagen

Volkswagen, vaak afgekort als VW, is het belangrijkste automerk van de Volkswagen Group. Het bedrijf heeft twee modellen in de top vijf van de meest verkochte auto’s ter wereld aller tijde, namelijk de Kever en de Golf. Volkswagen is een echte pionier van elektrische auto’s. Want 50 jaar geleden introduceerde Volkswagen al de eerste elektrische auto op de weg.

Laadpaal ID.4 GTX

Volkswagen ID.4 GTX

VW ID.4 GTX

Laadpaal ID.4

Volkswagen ID.4

Laadpaal e-Golf

Volkswagen e-Golf

Laadpaal e-Up

Volkswagen e-Up

Laadpaal ID.3

Volkswagen ID.3

Historie Volkswagen

 

Ferdinand Porsche stond aan de voet van deze publiekslieveling. Hij had in 1922 al plannen voor een goedkope auto, maar niemand had hier belangstelling voor, zelfs zijn toenmalige werkgever Austro-Daimler niet. Toen Porsche bij Mercedes-Benz over zijn goedkope droomauto begon, betekende dit het einde van hun samenwerking. Porsche presenteerde zijn plan vervolgens aan NSU en Zündapp, waar een aantal prototypes werden gerealiseerd. Hij begon voor zichzelf, en kreeg in 1934 van Adolf Hitler de opdracht een “Kraft durch Freude”-wagen te ontwerpen; een wagen voor het volk. Het programma van eisen voor deze auto was fors. De KdF-wagen moest een topsnelheid van 100 km/u kunnen halen; plek bieden aan twee volwassenen en een kind (of drie soldaten en een mitrailleur); hij moest een luchtgekoelde motor hebben, zodat hij ’s winters buiten kon blijven staan; mocht maximaal tussen de 6 en 7 liter benzine per 100 kilometer verbruiken; en mocht niet meer kosten dan 900 Reichsmark. In 1974 bracht het bedrijf de Golf op de markt. Anders dan de vorige modellen had deze een watergekoelde motor voorin. De Golf werd en is nog steeds een enorm succes. Het nieuwste type is de Golf VII. Naast de Golf verschenen de Polo, de Scirocco, en de Passat. De productie van de Kever werd langzaam afgebouwd; na 1978 vond deze alleen nog buiten Duitsland plaats. Op 21 juli 2003 rolde het laatste exemplaar van de band in de Mexicaanse fabriek te Puebla. Een jaar eerder, in 2002, had de productie van de Golf die van de Kever al overtroffen. Op 1 april 2005 werd de nieuwe kleine 3-deurs Fox gepresenteerd op de AMI-beurs in Leipzig. Vanaf juni 2005 is deze te koop in Nederland en vervangt de Lupo. In de zomer van 2014 werd de eerste volledig elektrische Volkswagen gepresenteerd; de e-Up!

Offerte of meer informatie?

Vraag een offerte aan of bel ons direct op +31(0)20 2614634

Wilt u publiek goedkoper laden, vraag dan onze EV Laadpas aan, geen abonnementskosten, gratis laadpas en de laagste transactiekosten van 10 cent per laadbeurt.

Translate »