020-7657000

Laadpaal Volvo

Volvo Car Corporation werd op 10 augustus 1926 opgericht als onderdeel van de kogellagerfabrikant SKF in Zweden. Assar Gabrielsson (hoofd verkoop) nam in samenwerking met Gustaf Larson het initiatief hiertoe. Het allereerste model is de ÖV4 uit 1927.

Volvo wilt bewust hun weg inslaan in het elektrische rijden. Zij willen in 2025 ongeveer 50% van hun productie elektrisch laten zijn. Volvo vindt het belangrijk, dat als de wereld veranderd dat zij als bedrijf meegaan met de tijd. Zo nemen zij het klimaatverandering en vervuiling zeer serieus. 

Laadpaal Volvo

Volvo XC40 Electric

Laadpaal Volvo

Volvo C40 Recharge

Historie Volvo

 

In 1907 werd door Sven Wingquist de AB Svenska Kullager Fabriken, oftewel SKF opgericht, dat zou uitgroeien tot de grootste kogellagerfabrikant ter wereld. Zeven jaar na de oprichting werd Björn Prytz van SKF naar de Verenigde Staten gestuurd om te onderzoeken of een goedkope kogellager onder de naam Volvo een levenskans bezat. Dat bleek zo te zijn, want op 11 mei 1915 liet SKF Volvo als merknaam registreren. In 1998 besloot het bedrijf, als een relatief kleine speler op de markt voor personenauto’s maar als een grote speler op de vrachtwagenmarkt, de personenwagendivisie te verkopen. Het Amerikaanse automerk Ford kocht het in 1999. In september 2009 bevestigde Fords financieel directeur Lewis Booth dat Ford Volvo wilde verkopen. Eerder die maand had de Chinese autoproducent Geely laten weten interesse te hebben in de overname van het Zweedse automerk.

In augustus 2010 werd de daadwerkelijke overname door Geely voor 1,8 miljoen dollar geëffectueerd. Het bedrijf staat wereldwijd bekend om zijn vele veiligheidsinnovaties. Nog voordat er door overheden belangrijke veiligheidseisen werden gesteld nam Volvo een pioniersrol op zich op het vlak van veiligheid. De bekendste veiligheidsuitrusting die is uitgevonden door Volvo is de driepuntsgordel. Deze gordel wordt gezien als de belangrijkste veiligheidsdoorbraak in de autogeschiedenis, iemand die een veiligheidsgordel draagt heeft 50% meer kans om te overleven dan iemand die geen gordel draagt. Al de huidige modellen van het bedrijf die getest zijn door Euro NCAP hebben 5-sterren behaald.

Offerte of meer informatie?

Vraag een offerte aan of bel ons direct op +31(0)20 2614634

Wilt u publiek goedkoper laden, vraag dan onze EV Laadpas aan, geen abonnementskosten, gratis laadpas en de laagste transactiekosten van 10 cent per laadbeurt.

Translate »