020-7657000

Opladen

 

In Nederland rijden momenteel 8 miljoen geregistreerde voertuigen waarvan er 630.000 op de zaak staan. De verwachting is dat er eind 2020 ongeveer 200.000 volledig elektrische auto’s en plug-in hybride auto’s op de weg rijden. In de mobiliteitssector wordt jaarlijks meer dan 70 miljard euro omgezet. Deze ontwikkeling wordt aangejaagd door de populariteit van de kleinere, zuinigere auto en de subsidieregeling die daarvoor geldt. Elektrisch rijden is een duurzame mobiliteit wat steeds populairder wordt deze dagen. Dit zal in steeds meer bedrijfstakken een grote rol gaan spelen.

Download onze app

Met de ‘Laadpaal App’ kunt u eenvoudig elektrische oplaadpunten in uw omgeving vinden. Door middel van een QR-code kunt u direct de transactie starten. Verkrijgbaar in de App Store en Play Store.

apple store knop

play store knop

Opladen elektrische auto

Er zijn verschillende mogelijkheden heden om uw elektrische auto op ieder gewenst moment op te laden. Zowel thuis als onderweg. EV Company biedt voor elke situatie een passende laadoplossing. De kosten van het opladen zijn afhankelijk van de gebruikte hoeveelheid stroom en het gehanteerde tarief. Afhankelijk van het type auto en daarmee de grootte van de batterij kan er tussen 6kW en 12kW geladen worden in een Plug-in Hybride auto.

Het stroomtarief hangt af van de locatie, de provider en wijze waarop wordt getankt.
Het zakelijk stroomtarief is circa € 0,12 per kWh en het publieke laadtarief is circa € 0,25 per kWh. Snelladen kost tussen de € 0,40 en € 0,69 per kWh.

Het tarief van de verschillende provider is vergelijkbaar met het tarief van uw thuisnetwerk.
De provider berekent transactiekosten per laadbeurt, afhankelijk van de soort laadsessie (regulier of snel). Publiek laden kost c.a. € 0,35 (incl. BTW) per laadbeurt, met een maximum van € 7,00 per maand. Voor internationaal publiek laden zijn de transactiekosten c.a. €0,60 (incl. BTW) per laadbeurt.

Wilt u publiek goedkoper laden, vraag dan onze EV Laadpas aan. Geen abonnementskosten, gratis laadpas en de laagste transactiekosten van 10 cent per laadbeurt.

Thuis, op kantoor of onderweg laden

Eenvoudig thuis laden

Om uw elektrische auto thuis op te laden kan er een laadpaal of wallbox worden geïnstalleerd. Deze werkt hetzelfde als de publieke laadpaal, alleen wordt er bij uw laadpaal thuis gebruik gemaakt van uw eigen stroomnetwerk.

 

 

Veilig publiek laden

Onderweg en in uw buurt laadt u uw elektrische auto op aan een van de publieke laadpalen die door heel Nederland geplaatst zijn. U parkeert uw auto naast de laadpaal en met de laadkabel verbindt u uw auto met het oplaadpunt. Met uw laadpas activeert en stopt u de laadsessie.

 

 

Opladen op het werk

Om optimaal gebruik te kunnen maken van uw elektrische voertuig is een laadfaciliteit op de werkplek cruciaal. Er is een breed scala aan mogelijkheden denkbaar om werknemers en bezoekers laadoplossingen te kunnen bieden.

Snelladen

Hoe snel is uw elektrische auto opgeladen? Dat hangt af van het soort oplaadpunt en hoe leeg de accu is.
In de regel geldt het principe hoe hoger het aantal kilowatt van het laadpunt, hoe sneller uw accu vol is. De laadtijd van de meeste publieke oplaadpunten bedraagt 6 tot 8 uur om uw auto van 1 tot 100 procent op te laden. Een snellader kan dit proces versnellen tot een oplaadtijd van 15 tot 30 minuten voor 80% laden.

Gemiddelde laadtijd Plug-in Hybride (voertuig afhankelijk)
Ampere 230V 400V Laadtijd Laadtijd
  1-fase 3-fase 1-fase 3-fase
10A 2,3 kW 8-9 uur
16A 3,7 kW 11,0 kW 5-6 uur 2-3 uur
20A 4,6 kW 13,8 kW 4-5 uur 1-2 uur
32A 7,4 KW 22,0 kW 2-3 uur 1 uur
63A 14,5 kW 43,5 kW 1-2 uur 45 min

 

Om geadviseerd te worden in de mogelijkheden,  kunt u contact opnemen met ons via +31(0)20 765 7000 of per mail info@evcompany.eu.

Translate »