020-7657000

Salesforce interviewt onze CEO Maarten

door | nov 11, 2020 | EV Nieuws

Maarten mocht aan tafel schuiven voor een gesprek met Salesforce. Salesforce is een online platform dat zich richt op het optimaliseren van elk bedrijfsproces waarbij klantinteractie plaatsvindt, zoals marketing, sales, commerce en klantenservice. 

Wat doet EV Company?

EV Company is een internationale leverancier van laadpalen. EV Company adviseert, levert en installeert laadpalen voor mensen die via een leasemaatschappij of particulier een elektrische auto rijden. 

Er zitten ongelofelijk veel voordelen aan elektrisch rijden. Enkele jaren geleden heeft de Rijksoverheid het Formule E-team (FET) in het leven geroepen. Het FET is ontwikkeld om de ontwikkelingen rondom elektrisch vervoer te bevorderen. Het doel van de Rijksoverheid is dat in 2025 50% van de nieuw verkochte auto’s voorzien is van een elektrische aandrijflijn en stekker, hiervan moet minimaal 30% volledig elektrisch zijn. Dat is wel anders dan in 2013, toen Maarten EV Company heeft opgezet. Maarten kreeg vaak te horen dat hij gek was, want ‘wie rijdt er nou in een elektrische auto?’ Nu, 7 jaar later, hoort Maarten geregeld dat hij een van de eerste was die de kansen van elektrisch rijden inzag en is hij een van de eerste in de laadpalen industrie.

EV Company gelooft in een 100% fossielvrije wereld. Daarnaast heeft elektrisch rijden meerdere voordelen; laag in onderhoud, geruisloos rijden en het is natuurlijk milieuvriendelijker.

Welke producten biedt EV Company?

EV Company is een internationale leverancier van laadpalen. EV Company adviseert, levert en installeert laadpalen voor mensen die via een leasemaatschappij of particulier een elektrische auto rijden. 

Het is super belangrijk voor EV Company om merkonafhankelijk te blijven, alleen op deze manier kunnen we al onze klanten het advies geven wat het beste bij hun wensen/ leefsituatie aansluit. EV Company heeft een brede kennis van de producten, onze grootste bezigheid is dan ook het adviseren van (potentiële) klanten. 

Onze leveranciers komen vanuit heel Europa, maar ook zeker van Nederlandse bodem. Zo is ons meest verkochte laadpaal de ICU EVe Single Pro-line van Alfen. 

Naast laadpalen bieden wij ook een service aan waarbij onze klanten gebruik kunnen maken van de EV Laadpas bij oplaadpunten thuis of onderweg. De EV Laadpas heeft de laagste transactiekosten van Nederland en geen abonnementskosten. Op deze manier wordt er op een handige manier bijgehouden hoeveel energie er verbruikt is en worden de gemaakte energiekosten automatisch door gecrediteerd naar de uw bedrijf.

Marketshare

De registratie van de private owned laadpalen zijn niet accuraat. Wat ik zie in de laatste cijfers is dat ons aandeel tussen de 3% en 5% zal liggen. Dit is al een aardig groot deel van de markt waarin wij zitten. In de doelgroep waar wij ons het meest op focussen; leasemaatschappijen, heeft EV Company al een aardig groot aandeel. Namelijk 30% van de 25 grootste leasemaatschappijen.

Het doel van EV Company

Het doel van EV Company is het versimpelen van de overstap naar een elektrische auto. EV Company verkoopt een technisch product wat erg complex is. EV Company geeft de klant de juiste informatie en advies waardoor eruit komt welk product het beste bij de klant past. 

Onze missie is duurzaam meedenken met onze klanten om hen van begin tot eind te helpen met de omschakeling naar duurzame en elektrische mobiliteit. Op deze manier streven wij naar een 100% elektrisch wagenpark.

Ambities

EV Company heeft een grote ambitie om internationaal te gaan. Verschillende landen geven financiële ondersteuning wanneer het gaat om elektrisch rijden. Zo zijn elektrische auto’s vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting. Wanneer je in de toekomst kijkt, bijvoorbeeld naar 2030, zal je zien dat er alleen al in Nederland 50% a 60% elektrisch gereden zal worden. Wanneer je kijkt naar lease auto’s, zal dit alleen nog maar meer groeien, denk aan zo’n 400%. 

 

EV Company wordt hier natuurlijk heel vrolijk van, zo komen we steeds dichter bij ons doel; namelijk een 100% fossielvrije wereld.

Translate »