020-7657000

Door de exponentiële toename van elektrische auto’s, wordt de vraag naar laadpunten steeds groter. Het aantal elektrische auto’s is ten opzichte van 2014 is verdubbeld. Afgelopen juni zijn er zelfs 60% meer Tesla model 3’s verkocht, dan de altijd populaire Volkswagen Golf. Door deze groei ontstaat ook de behoefte om meer auto’s tegelijktijdig te laden op locatie. Als iedereen om 18:00 thuiskomt en tegelijktijdig wilt laden, ontstaat er ook op de lokale installatie een capaciteitsprobleem. Het verzwaren van de netaansluiting is een forse investering, maar kan voorkomen worden door Smart Charging.

 

Smart Network Charging

Door het gebruik van Smart Network Charging (SCN) van Alfen, wordt het beschikbare vermogen verdeeld binnen het netwerk. Het SCN van Alfen is de meest geavanceerde laadpleintechnologie op de markt. Hierdoor kan het aantal laadpunten oplopen tot tientallen of zelfs honderden laadpunten. Dankzij de slimme technologie wordt vrijgekomen vermogen verdeeld over de beschikbare laadpunten, waardoor er maximaal vermogen wordt toegekend.

 

Wat is een laadplein?

Bij een laadplein wordt er gekeken naar hoeveel vermogen de elektrische auto’s nodig hebben en hoeveel vermogen er beschikbaar is. Vervolgens verdeelt het laadstation het vermogen op basis van maximale capaciteit over de auto’s. Met een beperkte capaciteit kunnen er dus wel meerdere elektrische auto’s geladen worden, zonder dat er geïnvesteerd hoeft te worden in het verzwaren van de netaansluiting.

 

(Dynamic) Load Balancing

Met een koppeling aan een slimme meter wordt Dynamic Load Balancing mogelijk en kunnen alle auto’s zo optimaal en zo snel mogelijk worden geladen. Alfen heeft met Smart Network, Load Balancing is zo ontworpen dat het maximale laadresultaat behaald wordt. Loadbalancing is mogelijk op de Alfen Eve Double (2x22kW), alsmede de enkele socket of vaste kabel variant, de Alfen Eve Single.

EV Company biedt laadoplossingen voor vastgoedeigenaren, VVE’s of facilitair beheerder waar een laadbehoefte is. Wij denken graag Duurzaam Mee!

Translate »