020-7657000

Wat is inductieladen nou eigenlijk?

Inductieladen is simpelweg het draadloos opladen van je telefoon, smartwatch of andere apparaten. Tegenwoordig is dit heel normaal. Momenteel moet je nog je elektrische auto opladen bij een laadpaal. Hoe zal dit zijn in de toekomst? Kunnen elektrische auto’s opladen zonder stekker? En is het draadloos opladen dan wel het juiste alternatief?

Inductieladen is een woord voor het draadloos opladen van iets. In plaats van dat de elektriciteit via een kabel getransporteerd wordt, gaat dat met inductie laden met behulp van een magnetisch veld. Dit veld is ontwikkeld tussen twee magnetische spoelen, waarvan een in het platform en de ander in de auto zelf. Het inductieladen werkt met wisselstroom, die binnen in de auto nog moet worden omgezet naar gelijkstroom.

Hoe veilig en efficiënt is het inductieladen?

Het inductielaadsystemen voor voertuigen hebben een beveiligingssysteem, hierdoor kan alleen de elektriciteit worden overgebracht wanneer er een voertuig op de laadplaats staat en er geen voorwerpen tussen de inductieplaat en het voertuig zijn. Het inductieladen klinkt allemaal erg futuristisch, maar zonder dat we er bij stilstaan maken veel elektronische apparaten al jaren lang gebruik van. Een elektrische tandenborstel bijvoorbeeld, maar ook in het interieur van auto’s waarbij je je telefoon in een Phone box kan leggen en daardoor begint de auto draadloos met het opladen van je telefoon.

Voordelen inductieladen

Steeds meer grootte autofabrikanten vinden inductieladen een goed alternatief voor opladen met een laadpaal en stekkers. Inductieladen heeft een aantal praktische voordelen. Problemen met verschillende soorten stekkerverbindingen vervallen bijvoorbeeld. Het gebruik van laadkabels is dan immers overbodig. Hierdoor is de lader minder gevoelig voor vandalisme. Ook is de inductieplaats veel minder vandalismegevoelig dan een laadpaal.

Nadelen inductieladen

Om een groot aantal inductieladers te laten kunnen installeren moeten de huidige belemmering overwonnen worden. Momenteel is de prijs van een inductieplaat het grootste nadeel. Niet alleen de kosten van de laadpaal zullen stijgen, maar ook die van de elektrische auto’s. Deze moeten namelijk worden voorzien van een AC-DC omvormer en een ontvanger. In het ergste geval zal bij grootschalige acceptatie van inductieladen de ontvanger en omvormer optioneel worden aangeboden als extra optie door een autofabrikant, hierdoor zal de prijs van het voertuig stijgen in waarden.

In tegenstelling tot opladen met een stekker zijn er bij het inductieladen nog helemaal geen standaarden in Europees verbonden. Ook kunnen veel systemen van verschillende fabrikanten niet goed of helemaal niet met elkaar communiceren. Dit zal voornamelijk zijn in de publieke ruimten en hierdoor vormt dit een uitdaging.

In de bovenstaande alinea kwam het al naar voren, dat de veiligheid en efficiënte nog niet optimaal is. Het vermogensverlies kan namelijk oplopen tot maar liefst 25%. Dit is ook een groot nadeel. Ook de vraag rondom de veiligheid staat het inductieladen in de weg.

Hoewel het verwerken van een inductieplaat in de grond ook als voordeel gezien kan worden,  brengt dit natuurlijk ook een uitdaging met zich mee. Het nadeel bevindt zich vooral bij de installatie van de inductielader. Dit proces is namelijk vele malen complexer (hierdoor duurder) dan de installatie van een normale laadpaal. Ook zijn de vereisten van de netbeheerders nog niet goed in kaart gebracht. Hierdoor bestaat dus nog geen duidelijkheid over de gelegenheid rondom de ondergrondse netaansluiting.

Translate »