Laden met Zonnepanelen

 

Zonnepanelen worden steeds populairder. Logisch, want met zonnepanelen produceer je je eigen duurzame zonneenergie en bespaar je een flink bedrag aan energiekosten per jaar. 

De zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dit om in elektriciteit. De zon hoeft niet fel te schijnen om elektriciteit op te vangen: ook op een bewolkte dag leveren zonnepanelen elektriciteit. De opgevangen energie kan gebruikt worden voor het inschakelen van de televisie, het aanzetten van de wasmachine of het opladen van een elektrische auto. 

Zonnepanelen en de elektrische auto

De laadoplossing voor de elektrische auto die thuis wordt gebruikt, kan gezien worden als een eigen elektrische tankstation. Dit houdt in dat de kosten van de elektriciteit voor de auto betaald worden via de energierekening. Als gevolg hiervan wordt de energierekening hoger, omdat er meer energie wordt verbruikt dan voorheen. 

Met zonnepanelen kan stroom zelf opgewekt worden. Elke kWh (Kilowattuur) die door de zonnepanelen wordt opgewekt, verlaagt de kosten van jouw energierekening. De investering in zonnepanelen wordt op deze manier snel terugverdiend. Daarnaast worden er geen broeikasgassen uitgestoten bij het opwekken van de energie. 

Uw auto rijdt dus volledig duurzaam op zonne-energie!

Laden op zonne-energie 

Zappi

Ratio Solar

Aura

Interesse of vragen?

Heeft u interesse of vragen over laden op eigen zonne-energie? Neem contact met ons op. Wij nemen graag de tijd om al uw vragen te beantwoorden!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.