Storingen

In het geval van storingen kunt u direct bij ons terecht. Wij zorgen dat u goed geïnformeerd wordt in wat er dient te gebeuren of wij laten een installateur langskomen om het probleem ter plekke op te lossen.

 

Zelf het probleem oplossen

Vaak valt een storing zelf op te lossen. Onderstaande controles kunt u zelf uitvoeren indien er een storing plaatsvind in uw laadoplossing thuis:

  • Controleer allereerst of alle andere elektrische apparatuur naar behoren werkt. Een simpele verklaring voor een niet-werkend laadpunt kan een eventuele stroomstoring zijn.
  • In de meterkast bevindt zich de aardlekschakelaar. Controleer of de groep of aardlekschakelaar is ingeschakeld. Indien deze uitgeschakeld staat, duw de knop omhoog en probeer uw EV opnieuw te laden. Het kan voorkomen dat beide zijn ingeschakeld en de auto nog steeds niet oplaadt. In dit geval verzoeken wij u de aardlekschakelaar uit te zetten en 5 minuten te wachten tot de laadpaal gereset is. Probeer uw EV opnieuw te laden!
  • Heeft u een laadpunt met een socket (stopcontact) variant? Dan kan het zijn dat de kabel niet goed is aangesloten of dat de laadkabel defect is. Wij verzoeken u de desbetreffende laadkabel mee te nemen naar een publiek laadpunt en daar de laadkabel uit te proberen.

 

Problemen bij een publiek laadpunt?

Wanneer uw elektrische auto niet oplaad wanneer u aangesloten bent aan een publieke laadpaal, kunnen hier meerdere redenen achter zitten. Op de meeste publieke laadpalen staat een telefoonnummer van de laadpaal provider. Wanneer u dit telefoonnummer belt, komt u direct in contact met de support afdeling van de desbetreffende  provider en zullen zij u verder helpen.

Indien dit telefoonnummer er niet op staat, kunt u het volgende doen.

  • Het kan zijn dat de laadpaal van een bedrijf is. Zoek contact met dit bedrijf om zo achter meer informatie te komen.
  • Indien de laadpaal wel publiek staan aangegeven of zich op een publieke locatie bevindt, is het verstandig om contact op te nemen met de gemeente. De gemeente heeft een overzicht van alle laadpunt providers en kunt u direct vertellen van wie het laadpunt is.

 

De laadpaal reageert niet op uw pas?

Als uw laadpaal niet zoals behoren reageert op uw laadpas, dan kan dit aan 2 dingen liggen:

  1. De laadpas kan defect zijn, wat betekent dat de chip in de laadpas gebroken of beschadigd is. Dit komt echter bijna niet voor. Probeer de laadsessie te starten met een tweede pas. Werkt dit? vraag dan een nieuwe primaire pas aan.
  2.  Werkt de tweede pas ook niet? Dan is de kans groot dat de RFID reader (paslezer) in uw laadpunt defect is. Indien dit het geval is, neem contact met ons op en wij kunnen bijna altijd vanuit hier zien of er iets mis is met uw laadoplossing.

 

Komt u er niet uit?

EV Company staat altijd voor u klaar met betrekking tot vragen van klanten. Mocht uw laadoplossing thuis na bovenstaande oplossingen nog steeds niet werken, kunt u onderstaand formulier invullen en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!