020-7657000

Elektrisch laden met Load Balancing voor thuis of op kantoor, ook wel elektrisch laden door middel van vermogensverdeling, houdt in dat de beschikbare stroom vanuit de netaansluiting automatisch naar alle aangesloten laadpunten gedistribueerd wordt. Hoe werkt dit? Het oplaadpunt analyseert het vermogen dat op dat moment beschikbaar is en de hoeveelheid de voertuigen nodig hebben. Dankzij de slimme technologie wordt het vrijgekomen vermogen verdeeld over de beschikbare laadpunten, waardoor er maximaal vermogen wordt toegekend. Ideaal wanneer er meerdere laadpunten gebruikt worden. Met een beperkte capaciteit kunnen er dus meerdere elektrische auto’s geladen worden, zonder dat er geïnvesteerd hoeft te worden in het verzwaren van de netaansluiting.

 

Waarom verdeelt het laadstation het vermogen?

De elektrische auto’s worden steeds meer met hoog vermogen geladen. Op het moment dat meerdere elektrische voertuigen tegelijkertijd aangesloten zijn, kan het laden hoge kosten met zich meebrengen. ICU komt daarom met een slimme en praktische oplossing om het beschikbare vermogen te verspreiden onder meerdere voertuigen die aangesloten zijn aan het laadstation. Het resultaat is een veilige laadsituatie zonder dat er geïnvesteerd hoeft te worden in een zware, kostbare aansluiting.  

 

Wat zijn de gevolgen van de laadsnelheid?

Het slimme laadstation is zo ontworpen dat de elektrische auto zo snel mogelijk opgeladen is. Met als bijgevolg dat load balancing word geactiveerd als het nodig is. In andere situaties wordt de elektrische auto met vol vermogen opgeladen. In veel gevallen zal het laadstation zelfs bij twee voertuigen het maximale vermogen per stopcontact leveren. 

 

Load balancing voor thuis?

Load balancing wordt ook in de thuissituatie gebruikt. Door de aanschaf van een elektrisch auto kan het voorkomen dat de elektrische aansluiting overbelast raakt. Deze situatie kan plaats vinden wanneer de wasmachine en de auto tegelijkertijd stroom vragen. Om overbelasting van het stroomnetwerk te voorkomen, wordt load balancing gebruikt. In dit geval wordt de laadsnelheid aangepast op het overige stroomgebruik in het huis. De elektrische apparaten krijgen voorrang, en de overige capaciteit wordt naar de auto gestuurd. 

 

Laadoplossingen met load balancing

Ratio Smart Home Box – vanaf 519,00 excl. BTW 

Zappi V2 – vanaf 699,00 excl. BTW

Wallbox Copper – vanaf 999,00 excl. BTW

ICU EVe Single Pro – vanaf 975,00 excl. BTW

New Motion Home Advances – vanaf 908,50 excl. BTW

 

Translate »